Sudske klupe

Pronađeno vozilo koje je korišteno u razbojništvu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U okviru aktivnosti na rasvjetljavanju izvršenog razbojništva u Kaknju pronađeno vozilo koje je korišteno a jedno lice lišeno slobode – Dana 01.10.2021. godine, oko 20,00 sati, koordiniranim radom i razmjenom operativnih i obavještajnih podataka sa službenicima Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, na parking prostoru u ulici Ramiza Salčina u Sarajevu, pronađeno je putničko motorno vozilo marke “Renault Laguna”, koje se može dovesti u vezu sa razbojništvom izvršenim dana 30.09.2021. godine, u poslovnicu trgovine oružjem “Top Sport” d.o.o. Kakanj, koja se nalazi u ulici Alije Izetbegovića, kada su dva maskirana lica, uz prijetnju oružjem, otuđila određen broj pištolja i novčanik sa ličnim dokumentima uposlenice M.M., iz Kaknja. Na mjestu izvršenja ovog krivičnog djela je izvršen uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te su od strane policijskih timova poduzimane intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela, kao i identifikovanju i lišenju slobode izvršilaca istog.

Na mjestu pronalaska spornog vozila je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Četvrte PU, kojom prilikom su pronađeni i izuzeti određeni predmeti i tragovi, koji će biti predmet potrebnih vještačenja i korišteni kao dokazi u daljnjem postupku, nakon čega je vozilo preuzeto od strane službenika Sektora kriminalističke policije, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i specijalnim vozilom prevezeno na službeni parking prostor navedenog ministarstva u Zenici.

Istog dana, na području Sarajeva, lišeno je slobode lice K.A., rođeno 1996. godine, iz Sarajeva, koje se sumnjiči za izvršenje navedenog razbojništva i koje je sprovedeno u prostorije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, gdje će biti ispitano u svojstvu osumnjičenog na okolnosti izvršenja predmetnog razbojništva, dok se za ostalim izvršiocima intenzivno traga.

Aktivnosti na dokumentovanju ovog krivičnog djela se nastavljaju a ova uspješna policijska akcija je primjer dobre i kvalitetne saradnje između policijskih agencija, u kojoj je pružena podrška i pomoć policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo doprinjela uspješnom rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenog razbojništva.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno