Sudske klupe

Kantonalni sud “prepolovio” zatvorsku kaznu i za 12 puta smanjio zabranu zbog saobraćajke u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalni sud u Zenici, postupajući po žalbi branitelja optuženog, dana 17.09.2021.godine, donio je presudu kojom se djelimično uvažava žalba, te se prvostepena presuda preinačava u pogledu odluke o kazni tako što se optuženi Mujčin Semir, za krivično djelo Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa iz člana 336. stav 3. u vezi sa članom 332. stav 3. u vezi sa stavom 1. KZ FBiH, osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci, zatim u pogledu izrečene mjere sigurnosti tako što izriče sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 6 (šest) mjeseci od pravosnažnosti presude, ne računajući vrijeme provedeno na izdržavanju kazne.

U ostalom prvostepena presuda se potvrđuje. 

Podsjećamo,  Općinski sud u Zenici, dana 17.03.2021.godine, donio je osuđujuću presudu protiv Mujčin Semira, te mu za krivično Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa iz člana 336. stav 3. u vezi sa članom 332. stav 3. u vezi sa stavom 1. KZ FBiH, osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine. Istom presudom optuženom je izrečena mjera sigurnosti zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 5 (pet) godina, te  obavezao optuženog na plaćanje troškova krivičnog postupka.

Mujčin Semir se tereti da je dana 26.11.2019. godine, upravljajući vozilom sa koncentracijom alkohola u krvi od 0,34 promila, ugrozio javni promet-skrivio saobraćajnu nezgodu, u kojoj je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede u vidu krvarenja ispod mekih moždanih ovojnica obostrano čeono i oguljotine kože desne jagodične regije lica, te pričinjena materijalna šteta, objavilo je Tužilaštvo ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno