Sudske klupe

Nađen i auto koji su koristili razbojnici: U Sarajevu uhapšen osumnjičeni za pljačku trgovine oružjem u Kaknju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nađen i auto koji su koristili razbojnici – Na parkingu u ulici Ramiza Salčina u Sarajevu sinoć oko 20 sati pronađen je automobil “renault laguna” koji se može dovesti u vezu sa razbojništvom počinjenim 30. septembra u poslovnici trgovine oružjem “Top Sport” d.o.o. u Kaknju.

Tada su dvije maskirane osobe uz prijetnju oružjem otuđile određeni broj pištolja i novčanik sa ličnim dokumentima uposlenice M. M. iz Kaknja. Na mjestu izvršenja ovog krivičnog djela obavljen je uviđaj, te su policijski timovi radili na njegovom rasvjetljavanju i traganju za počiniocima, saopćio je MUP ZDK.

Na mjestu pronalaska spornog vozila je također obavljen uviđaj, te su nađeni i izuzeti određeni predmeti i tragovi, koji će biti predmet potrebnih vještačenja i korišteni kao dokazi u daljnjem postupku. Vozilo je predato MUP-u ZDK te je specijalnim vozilom prevezeno na službeni parking prostor MUP-a ZDK u Zenici.

Također, na području Sarajeva uhapšen je K. A. iz Sarajeva, rođen 1996. godine, koji se sumnjiči za izvršenje navedenog razbojništva i koji je sproveden u prostorije Uprave policije MUP-a ZDK, gdje će biti ispitan u svojstvu osumnjičenog, dok se za ostalim izvršiocima intenzivno traga.

Aktivnosti na dokumentovanju ovog krivičnog djela se nastavljaju a ova uspješna policijska akcija je primjer dobre i kvalitetne saradnje između policijskih agencija, u kojoj je pružena podrška i pomoć policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo doprinjela uspješnom rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenog razbojništva, saopćio je MUP ZDK.

Faktor



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno