Zenica

Promovisano 18 doktora nauka Univerziteta u Zenici

Promovisano 18 doktora nauka Univerziteta u Zenici – Šezdesetu godišnjicu visokog obrazovanja u Zenici i Zeničko-dobojskom kantonu, Univerzitet u Zenici (UNZE) obilježio je i današnjom, 15. promocijom doktora nauka koji su doktorirali na tom univerzitetu.

Kako je istakao prorektor za nastavu UNZE-a Enes Hašić, ovo je do sada i najveća promocija u najviše zvanje na tom univerzitetu, jer su danas promovirali 18 doktora nauka.

“Ovo za svaki univerzitet, za akademsku zajednicu znači jedan od najljepših i najznačajnijih trenutaka. Promocija predstavlja i svojevrsni dokaz kontinuiteta uspješnog bavljenja naučno-istraživačkim radom na našem univerzitetu. Ali, naravno, to nije samo veliki dan za akademsku zajednicu, nego i za širu zajednicu, odnosno bh. društvo u cjelini. S ovim doktorantima dobijamo novu snagu i znanje”, istakao je rektor UNZE-a Damir Kukić, koji je podsjetio kako je najsigurniji put za bijeg iz siromaštva, kako materijalnog tako i duhovnog, vodi putem znanja.

Novi doktori nauka su: Alen Delić i Sedad Mušinović (Metalurško-tehnološki fakultet); Muvedet Šišić, Behar Alić, Mustafa Hadžalić, Muamer Terzić, Vehid Birdahić, Sanin Hasanić i Ekrem Bektašević (Mašinski fakultet), Almir Sivro i Dženana Kos (Filozofski fakultet); Ismeta Elezović (Ekonomski fakultet); Benjamina Londrc, Jasmina Đokić, Smajo Šabić i Ćamil Salahović (Pravni fakultet) te Bajro Torlak i Vildana Arnautović- Torlak (Medicinski fakultet). 

V.Begunić

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem