Kultura

U nedjelju program „Sjećanje na Žarka Mijatovića“ u pozorištu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U nedjelju program „Sjećanje na Žarka Mijatovića“ u pozorištu – Bosansko narodno pozorište Zenica od ove godine počinje program „Sjećanje na…“ i prva programska aktivnost je posvećena istaknutom glumcu i reditelju Žarku Mijatoviću, koja će biti održana u nedjelju, 18. oktobra u 19.30 sati. Žarko Mijatović je u historiji Zeničkog pozorišta ubilježen kao uspješan reditelj i osnivač Dramskog studija u kome je ponikao veliki današnji ansambl BNP-a. Uspješno je vodio i Hrvatsko kulturno društvo „Napredak” u Zenici, a u BNP-u će biti upriličen program sjećanja povodom devete godišnjice od smrti Mijatovića. Program se sastoji od izložbe fotografija u kojima je Žarko Mijatović igrao i fotografija predstava koje je Mijatović režirao. Izložba će biti postavljena na Donjem foajeu Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Autor izložbe je dramaturg Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Hasan Džafić.

Drugi dio programske aktivnosti „Sjećanje na Žarka Mijatovića“ je emitovanje predstave „Božićna bajka“ prema tekstu Mate Matišića, u režiji Sulejmana Kupusovića. Predstava će biti emitovana na Maloj sceni koja i nosi naziv prema preminulom reditelju i glumcu Žarku Mijatoviću, a koja je premijerno izvedena 30. marta 1991. godine. Zbog ograničenog broja posjetitelja i poštovanja higijensko-epidemiološkim mjera, zenički BNP je u partnerstvu sa Radio-televizijom Zenica omogućio gledanje predstave putem TV-ekrana u programu Televizije Zenica u nedjelju u 20 sati.

Moli se pozorišna publika da na programske aktivnosti zeničkog BNP-a dolazi bar dvadeset minuta prije početka kako bismo uspjeli izbjeći gužvu pri ulasku i izlasku u pozorišne prostorije. Također, od publike se očekuje nošenje zaštitne maske u pozorišnim prostorijama. Bosansko narodno pozorište Zenica je osiguralo ostale higijenske i sigurnosne mjere, te se publika moli da poštuje preporuke kako bi se svi u našim prostorijama osjećali sigurno i kako bi uživali u zanimljivim pozorišnim sadržajima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno