Zenica

Promocija 18.generacije maturanata KŠC-a

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U amfiteatru Katoličkog školskog centra “Sveti Pavao” u Zenici održana je svečana promocija 18. generacije maturanata ovoga Centra. Prigodan program priredili su učenici 3. i 2. razreda Gimnazije, uz vodstvo profesorice hrvatskog jezika Manuele Medjedović. Učenicima se u svečanoj akademiji obratio direktor Opće gimnazije KŠC-a Zenica g. Dragan Gavran istakavši kako je ova generacija prva generacija koja se odazvala u cijelosti akciji darivanja krvi, kao i da je jedina generacija koja je kroz humanitarni koncert prikupljala novčana sredstva u fond da se pomognu njihove kolege koje nisu u mogućnosti da si plate ekskurziju.

Također, g. Gavran je ispričao i jedan događaj kojeg će se uvijek sjećati :” Kada su bili prva godina njihov profesor povijesti Mladen Jurić je slomio nogu i ja sam ga, kao profesor povijesti mijenjao nekoliko dana. jedan učenik iz njihove generacije sreo me na hodniku s đonovima za povijest, jer su trebali imati kontrolni rad, s pitanjem gdje se dati đonovi mogu kopirati. Rekao sam mu kako to nije moguće, da se to ne radi ovdje, na što mi je učenik odgovorio da će platiti”. Direktor je u završetku svog govora pozvao učenike da ostanu živjeti u ovoj državi i da svoje uspjehe grade u njoj.

Na kraju same akademije 18. generaciji maturanata obratio se i ravnatelj ovoga Centra dr. don Anto Ledić s željom da se uvijek rado sjete ovoga Centra koji je bio njihova druga obitelj, te im je zaželio puno sreće u daljnjem životu uz obilje blagoslova. Don Anto je također poručio :” Ova ustanova dala vam je temelj u vašem životu, a vi ga nastojte nadograditi na način kada umrete jednoga dana da netko za vas može kazati da ste bili dosita veliki čovjek u punom značenju te riječi, jer ste samo tako ispunili svoju ljudsku misiju na ovome svijetu”.

Učenikom generacije proglašen je Alen Alić.

Tekst i foto: Kockice.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno