Zenica

Borba protiv nasilja u porodici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U dane 22., 23. i 24.06.2015. godine, u Zenici će biti poduzimane aktivnosti u okviru kampanje „Rad policije u zajednici/borba protiv nasilja u porodici“, koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u saradnji sa ICITAP-om. Cilj naznačene kampanje je podizanje svjesti javnosti o pomenutom problemu, kao i anketiranje građana o njihovom stavu i znanju o istom.
U sklopu naznačenih aktivnosti u Zenici će u navedene dane, sa početkom u 10,30 sati, na najfrekventnijim lokacijama i trgovima biti postavljeni namjenski štandovi, na kojim će policijski službenici zajedno sa predstavnicima ICITAP-a građanima djeliti letke sa osnovnim informacijama o tome sta policija preduzima nakon prijave o izvršenju krivičnog djela nasilje u porodici, budući da je glavni cilj kampanje da se javnost podstakne da blagovremeno prijavljuje ovaj problem. Tom prilikom, na štandovima će se djeliti i upitnici koje će građani popunjavati na licu mesta. Štandovi će biti postavljeni u ulici Trg Alije Izetbegovića, na platou ispred shooping centra“ Džananović“ i ispred Osnovne škole „ Musa Ćazim Ćatić“.
Ovom prilikom pozivamo naše građane da posjete štandove organizovane u okviru ove kampanje, kako bi se upoznali sa ciljevima iste i kako bi doprinjeli postizanju željenih efekata, a to je prvenstveno podizanje svjesti javnosti o pomenutom problemu, kao i obavezi njegovog prijavljivanja.

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno