Košarka

Promjene u igračkom kadru: OKK Čelik i naredne sezone cilja plasman u viši rang

Promjene u igračkom kadru: OKK Čelik i naredne sezone cilja plasman u viši rang – Košarkaši zeničkog Čelika prije 10-tak dana krenuli su s pripremama za novu sezonu u A1 ligi. Zeničani su u prethodne dvije sezoni igrali finale play-offa, ali su u oba navrata zaustavljeni od Gradine, te prošle sezone od ekipe Proma.

U narednoj sezoni Zeničani će pokušati iz trećeg pokušaja da se vrate u najjači rang košarke u BiH, a to sigurno neće biti lako. Ekipa će u narednoj sezoni biti izmijenjena jer su neki igrači otišli, a s nekim neće biti produžena saradnja.

Od igrača koji su u prošloj sezoni nosili dres Čelika, sigurno da u narednoj sezoni neće biti Kerima Dragolja, Imrana Porče, Adija Bambura, Muhameda Gaka i Denisa Halilovića, dok će Anes Podojak igrati na dvojnu registraciju za Kakanj i Čelik.

Ono što je za trenera Armela Mujakovića veoma važno jeste da će i naredne sezone dres OKK Čelik nositi 37-godišnji kapiten Armin Avdibegović. Najbolji igrač Čelika i ponajbolji igrač lige u prošloj sezoni i naredne sezone će predvoditi Zeničane. Od ostalih igrača u rosteru će biti Mirza Keso, Kenan Fajković, Namir Varupa, Benjamin Bajramović, Vildan Hodžić i gore pomenuti Anes Podojak.

U narednom periodu očekuje se dolazak nekoliko pojačanja čime bi se kompletirala ekipa za narednu sezonu. U sklopu priprema OKK Čelik će 28. i 29. septembra sudjelovati na turniru u Bihaću, gdje će osim domaćina igrati Prijedor i još jedan A1 ligaš. Do početka sezone u oktobru i prvog kola s IBU Spartansom u planu je i odigravanje nekoliko kontrolnih mečeva.

sportsport.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem