Košarka

Najbolji basketaš u BiH prvo pojačanje: Ranko Križanović novi član OKK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najbolji basketaš u BiH prvo pojačanje: Ranko Križanović novi član OKK Čelik – Zeničani će u narednoj sezoni igrati sa izmijenjenim sastavom, ali najbitnija vijest za domaće ljubitelje košarke jeste što će i narednu sezonu u dresu Čelika igrati Armin Avdibegović kapiten Zeničana.

Od ostalih igrača u rosteru će biti: Podojak, Fajković, Varupa, Keso, Hodžić, Bajramović, dok je jučer klub angažovao i prvo pojačanje za narednu sezonu.

Ranko Križanović u narednoj sezoni nositi će crno-crveni dres, a ovaj 32-godišnji košarkaš igra na pozicijama krila i krilnog-centra, a prošlu sezonu bio je najbolji igrač OKK Vitez u A1 ligi H-B.

Križanović je inače mnogo poznatiji kao basketaš, a prema izboru FIBA-e ovaj igrač je i najbolji basketaš iz BiH po njihovom izboru. Križanović je član reprezentacije BiH u basketu, te je član i basket ekipe 3X3 Ecos-Romari iz Viteza, koja je po rankingu među 15 najboljih ekipa u svijetu, koji igraju turnira širom svijeta.

Svakako da će Ranko Križanović dobro doći stručnom štabu Zeničana, jer bi trebao da nadomjesti odlazak Kerima Dragolja, koji je prošle sezone imao veoma dobar učinak, ali je odlučio svoju karijeru u narednoj sezoni nastaviti u ekipi Novog Pazara.

sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno