Info

Prognoza za naredne sedmice u BiH: Kada konačno stiže promjena vremena

Prognoza za naredne sedmice u BiH: Kada konačno stiže promjena vremena – Narednih sedam dana od 27. maja do 2. juna prognozira se oblačno i nestabilno, povremeno sa kišom, često u obliku pljuskova praćenih grmljavinom koji lokalno u Hercegovini mogu biti i izraženiji, saopćeno je danas u srednjoročnoj vremenskog prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Stabilniji period očekuje se od 3. do 7. juna, a od 8. juna, pa do kraja prognoznog perioda (11.6.) prognozira se nestabilno vrijeme uz umjerene padavine.

Jutarnje temperature u periodu od 27. maja do 7. juna u Bosni se očekuju od 8 do 13, u Hercegovini od 9 do 14 stepeni, dok će dnevne u Bosni imati vrijednosti od 16 do 21, u Hercegovini od 19 do 24 °C.

Porast temperatura prognozira se od 08.06. do 11.06, jutarnji minimum u Bosni uglavnom od 11 do 16, u Hercegovini od 13 do 18 stepeni, a dnevni maksimum u Bosni se prognozira do 30, u Hercegovini do 32 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem