Info

Organizovan veliki iftar za više od 500 postača u Varešu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Organizovan veliki iftar za više od 500 postača u Varešu – U Varešu je zajedničkim snagama organizovan veliki iftar na kojem je bilo prisutno više od 530 osoba. Iftar je organizovan u Centru za Kulturu-Vareš. Zahvaljujući odličnoj saradnji dva sindikata već drugu godinu zaredom u ramazanu se organizuje iftar u BiH. Prošle godine iftar je organizovan u Foči, a ove godine bio je to Vareš. Organizatori iftara bili su:Memur-Sen sindikat iz Republike Turske koji je bio i sponzor iftara, Samostalni nezavisni sindikat BiH, Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica i BZK Preporod Vareš. Bio je ovo najveći iftar koji je do sada organizovan u Varešu.
Odlična organizacija iftara uz veliki doprinos članica BZK Preporoda Vareš na čijem je čelu vrijedna i agilna Saudina Beganovic, kao i članova Mostova Prijateljstva BiH-Zenica i predstavnika dva sindikata. Organizovan je i prigodan ramazanski program uz učešće hora Preporoda. Na iftaru su bili prisutni dva zamjenika predsjednika Memur-Sen sindikata Republike Turske Hasan Yalçin Yayla i Atila Olçum koji su stigli iz Ankare samo zbog organizacije iftara u Varešu. Takođe, su na iftaru bili predstavnici Samostalnog nezavisnog  sindikata BiH na čelu sa predsjednikom Selvedinom Šatorovićem. Veliki broj mladih je bio prisutan na iftaru, kao i predstavnika porodica šehida, demobilisanih boraca, članova različitih udruženja, predstavnika političkih partija, općinskih vijećnika, predstavnici Islamske zajednice na čelu sa glavnim imamom. Na iftaru je bio prisutan i načelnik općine Vareš Zdravko Marošević kao i fratar fra Mirko Majdandžić.
Bosna je šarenim ćilimom zastrta. To je pokazao i ovaj iftar u blagoslovljenoj ramazanskoj noći u Varešu. Mnogo različitosti na jednom mjestu a ipak mnogo toga zajedničkog što nas povezuje i ohrabruje da svi zajedno nastavimo graditi i obnavljati mostove prijateljstva u BiH. Bila je ovo prelijepa ramazanska noć u Varešu u kojoj smo svi zajedno pokazali kako je malo potrebno da pokažemo značaj Mubarek Ramazana za sve nas koji ga osjećamo kao najdražeg gosta tokom jedne godine. Uistinu je Mubarek Ramazan sultan svih 12 mjeseci u godini. To je pokazao i dokazao i ovaj naš zajednički iftar. Idemo dalje.
Mostovi Prijateljstva


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno