Politika

Profesor Pivić uručio nagrade pobjednicima Lige malog nogometa 2020: Sve pohvale učesnicima, ali žalosno je za gradsku vlast da je ovaj turnir najveći sportski događaj u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na terenima “Tempo sporta” kod Industrijske škole danas je odigran finalni turnir Lige malog nogometa 2020, koji je organizovala Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije Zenica. Pobjednički pehar ponijela je ekipa Pepelara koja je u finalnoj utakmici nakon penala savladala ekipu Puhovca, dok je treće mjesto osvojila ekipa Nur Han.

Pehare i nagrade najboljim ekipama uručio je prof.dr. Nezir Pivić, kandidat za gradonačelnika i predsjednik SDA Zenice. Uputivši čestitke svim učesnicima Lige,  izrazio je zadovoljstvo odzivom mladih, jer je kroz pet regionalnih turnira prošlo 56 ekipa sa više od 800 takmičara, a u finale se plasiralo 20 najboljih.

Pivić je pozvao mlade da se što više bave sportom, naglasivši da će kao budući gradonačelnik posebnu pažnju posvetiti sportu i brizi za mlade.

Izrazio je žaljenje što je aktuelna gradska vlast dovela zenički sport na najniže grane ikada, te što Zenica, izuzev sjajnih atletičara, danas skoro nema niti jednu ekipu koja brani boje Zenice u elitnom rangu nacionalnih takmičenja, iako grad ima najbolju sportsku infrastrukturu koju je izgradila vlast na čelu sa SDA. Poručio je da politička platforma i program SDA “Za jaku Zenicu” nude izlaz iz trenutne agonije.

“Moramo spasiti naše simbole koji danas nemaju podršku gradske vlasti. Bilino polje ponovo mora biti leglo Zmajeva i mjesto na kojem će naš Čelik opet igrati premijerligaške utakmice. Žalosno je i porazno za gradsku upravu da je u Zenici nogometni turnir danas najveći sportski događaj. Zbog toga građani ne smiju drugi put nasjesti na isprazna predizborna obećanja aktuelnog gradonačelnika, jer greške skupo plaća kompletan grad”, poručio je Pivić.

Za jaku Zenicu!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno