Politika

Snažna podrška profesoru Piviću i kandidatima SDA: Program “Za jaku Zenicu” prepoznao potrebe Tetova i Banloza

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kandidat za gradonačelnika Zenice prof.dr. Nezir Pivić i kandidati sa liste SDA za Gradsko vijeće, na čelu s nosiocem liste Suadom Kaknjom, predstavili su jučer građanima Tetova i Banloza političku platformu i program “Za jaku Zenicu”, koja našem gradu treba vratiti stabilnost i dostojanstvo te stvoriti kvalitetnije uslove za život i rad u svim mjesnim zajednicama.

Program je sagledao prioritetne potrebe i grada i sela, a predviđeni su značajni projekti i na području ove dvije mjesne zajednice. U Tetovu je planirana rekonstrukcija stadiona FK “Borac”, rekonstrukcija ambulante u kojoj se, pored Tetovljana, liječe i stanovnici Podbrežja i Banloza, izgradnja potpornog zida na potoku Rača kod škole, te izgradnja šetnice i biciklističke staze kroz borovu šumu na potezu Podbrežje – Zmajevac. Prioriteti u MZ “Banlozi” su izgradnja javne rasvjete, izgradnja podzide u Pridražićima te izgradnja sportskog igrališta. Sve su to potrebe za koje aktuelna gradska vlast nije imala sluha u prethodne četiri godine, iako je na raspolaganju imala budžet od 240 miliona KM.

Pivić je i ovom prilikom poručio da će kao budući gradonačelnik Zenice voditi računa o potrebama svakog mjesta te biti glas svakog građanina, bez obzira na politička i bilo koja druga uvjerenja. Istakao je da Zenica ne smije izgubiti još četiri godine i ostati otuđena politička enklava koja, zbog svađalačke politike šačice primitivaca, ima vrlo loše odnose i sa višim nivoima vlasti, a posebno sa Zeničko-dobojskim kantonom. Umjesto saradnje, dodao je, odlazeća gradska vlast je vršila blokade svih kantonalnih projekata, a jedan od njih je i novoizgrađena škola u Tetovu vrijedna više od 2 miliona maraka, samo zato jer je školu gradila i izgradila vlada SDA.

“Moramo obnoviti jedinstvo i vratiti dostojanstvo, a SDA je jedina snaga koja Zenicu može vratiti na pravi put. Kad god je SDA vodila Zenicu grad se razvijao, a primjer su brojni megaprojekti koji su potpuno promijenili imidž grada. Prije četiri godine smo zaustavljeni u razvoju i postali grad slučaj. Siguran sam da je ovo vrijeme iza nas, a naš izborni program Za jaku Zenicu je rješenje da što prije zaboravimo nepogodu i ponovo krenemo naprijed”, poručio je Pivić.

Građani Tetova i Banloza dali su punu podršku profesoru Piviću i kandidatima sa liste SDA za Gradsko vijeće, izrazivši zahvalnost što je program “Za jaku Zenicu” uzeo u obzir sve njihove prioritetne potrebe i goruće probleme. Zahvaljujući podršci građana, koja je svakim danom sve snažnija i masovnija, SDA je sigurna da će 15. novembra slaviti ubjedljivu izbornu pobjedu.

Za jaku Zenicu!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno