Politika

Saopštenje za javnost SDA Zenica: Sa stanovnicima Raspotočja, Poljica i Drivuše

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost SDA Zenica: Raspotočje, Poljice i Drivuša uz pobjednički tim SDA – Pobjednički tim Stranke demokratske akcije predstavio je danas političku platformu i program “Za jaku Zenicu” stanovnicima Raspotočja, Poljica i Drivuše.

Univerzitetski profesor Nezir Pivić, kandidat za gradonačelnika Zenice, predsjednik SDA Zenice i zamjenik ministra pravde u aktuelnom sazivu Vijeća ministara BiH, naglasio je da program SDA nudi rješenja za probleme i potrebe svih mjesnih zajednica, a njime su predviđeni značajni projekti i ulaganja na području ove dvije susjedne mjesne zajednice.

Naglasio je da će se kao gradonačelnik fokusirati na nastavak izgradnje Glavne gradske magistrale, generacijskog projekta SDA koji je potpuno promijenio imidž Zenice, a vangradska dionica će otvoriti nove perspektive za ova naselja. Prioritet će biti i završetak izgradnje novog mosta u Drivuši, čiju izgradnju finansiraju Autoceste FBiH, a koji je aktuelnom gradonačelniku poslužio samo da uveća cijenu porodične parcele na suprotnoj obali rijeke Bosne.

Od ostalih projekata važnih za ovaj dio grada, izdvojio je uspostavljanje ambulante porodične medicine u Raspotočju, izgradnju kompletne kanalizacije od Bojinog vira do “Metalnog” sa novim kolektorom, kompletiranje javne rasvjete od Bojinog vira do Drivuše, uređenje puteva u rubnim dijelovima Drivuše, izgradnju kanalizacije u selu Gnjusi, izgradnju nove vodovodne linije za naselje Lopate, a jedan od najvažnijih projekata je obnova područne škole u Gnjusima. Pivić je izrazio žaljenje što aktuelni gradonačelnik blokira projekat rekonstrukcije ove škole za koji je Vlada Zeničko-dobojskog kantona ove godine osigurala 150.000 KM, zbog čega su mu nezadovoljni građani pisali peticiju tražeći da izda potrebne dozvole kako bi djeca napokon dobila bolje uslove za školovanje.

“Zenica je zaustavljena u razvoju zbog samovolje jednog čovjeka koji blokira sve što vlast SDA želi da uradi za ovaj grad. Zeničankama i Zeničanima je dosta blokada, prljavih političkih igara i medijskih spinovanja. Siguran sam da će 15. novembra kazniti retrogradnu politiku i da ćemo se zajedno okrenuti stvaranju boljih uslova za život i rad u našem gradu”, poručio je Pivić.

Građani Raspotočja, Poljica i Drivuše dali su punu podršku pobjedničkom timu Stranke demokratske akcije, uvjereni da će 15. novembra slaviti izbornu pobjedu SDA koja će s gradonačelnikom Pivićem i većinom u Gradskom vijeću vratiti Zenicu na put razvoja i bolje budućnosti.

TEKST: SAOPĆENJE SDA ZENICA

Za jaku Zenicu!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno