Zenica

Produženo radno vrijeme vikendima do kraja ljeta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Produženo radno vrijeme vikendima do kraja ljeta za ugostiteljske objekte u Gradu Zenica

Na Inicijativu Sekcije ugostitelja Udruženja poslodavaca Zenica produženo radno vrijeme u Gradu do kraja ljeta – Dana 18.08.2016.godine, na Inicijativu Sekcije ugostiteljske djelatnosti Udruženja poslodavaca Zenica, VD Gradonačelnik Grada Zenica, gdin Selver Keleštura donio je Zaključak o odobravanju produženja radnog vremena ugostiteljskim objektima u ljetnom periodu.

Produženje radnog vremena u ljetnom periodu odnosi se na dane petak i subotu (vikend) uveče, kada će ugostiteljski objekti u Gradu moći da rade do 02.00sati.

Ugostiteljski objekti koji budu koristili mogućnost produženog radnog vremena u ljetnom periodu vikendima uveče i dalje moraju da postupaju u skladu sa odredbama Odluke o javnom redu i miru koji se odnose na emitovanje i izvođenje muzike, kao i drugim propisima iz oblasti javnog reda i mira i radnog prava.

Ovaj Zaključak stupa na snagu danom donošenja, što znači da će ugostiteljski objekti u Zenici već ovaj vikend moći da rade do 02.00sati ujutro.

Na ovaj način je potvrđena dobra saradnja Sekcije ugostitelja Udruženja poslodavaca Zenica sa Gradskom administracijom, koja je uspostavljena početkom 2015.godine dogovorom Udruženja poslodavaca Zenica sa gradskim vlastima u vezi sa Tarifnikom o zakupu javne površine (ugostiteljske bašte) u Gradu Zenica.

Sekcija ugostiteljske djelatnosti Udruženja poslodavaca Zenica je formirana krajem 2014.godine radi okupljanja svih zeničkih ugostitelja, kako bi što bolje mogli artikulisati i ostvariti interese ugostitelja kako na lokalnom, tako i na višim nivoima vlastima. Cilj je popraviti položaj ugostiteljstva kao grane privrede u Gradu Zenici, ali i u cijeloj državi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno