Zenica

Foto: Ambasador Turske posjetio Vladu ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ambasador Turske posjetio Vladu ZDK – Ambasador Republike Turske u BIH Cihad Erginay boravio je u posjeti Zeničko-dobojskom kantonu gdje se susreo sa premijerom Miralemom Galijaševićem.

Jedna od tema razgovora bila je i nedavni pokušaj državnog udara u Turskoj. Ambasador Erginay se zahvalio bošnjačkom članu Predsjedništva Bakiru Izetbegoviću kao i premijeru Galijaševiću na podršci koju pružaju turskom narodu.

– Poznato je da naša zemlja ima čvrste prijateljske odnose sa Bosnom i Hercegovinom. Iskoristio sam ovu priliku da gospodina premijera informišem o postojanju i djelovanju terorističke organizacije fetulahovci. Oni u cijelom svijetu gdje god djeluju predstavljaju opasnost. Također, upoznao sam premijera sa mjerama koje je Turska poduzela u borbi protiv njihovog djelovanja – kazao je ambasador Erginay.

Premijer ZDK Miralem Galijašević kaže da podržava demokratski izabranu vlast u Turskoj.

– Pratimo sve procese i nadamo se da će Turska i turski narod iz ovga izaći jači. Zahvaljujemo se na svemu onome što je Turska uradila u BiH tokom rata i poslije rata i ja se nadam da ćemo nastaviti našu saradnju na obostrano zadovoljstvo na svim planovima – kazao je Galijašević.

Ambasador Turske Cihad Erginay je kazao da je i u BiH prisutno djelovanje terorističke organizacije Feto i da je potrebno poduzeti širu borbu protiv njihovog djelovanja.

(N. Glibo/Faktor.ba/Foto: B. Mahmić)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno