Biznis

Pročitajte: Saobraćajni pravci u Zenici od 2.11.

Zenica - saobraćajni pravci zbog radova na petlji Blatuša
Zenica - saobraćajni pravci zbog radova na petlji Blatuša
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saobraćajni pravci u Zenici od 2.11. do do 2.3. 2016. – Sanacioni radovi na Blatuškoj petlji počinju od ponedjeljka, 2. novembra, zaključeno je na današnjem sastanku u Zenici, na kojem je utvrđen i režim saobraćaja u periodu od 120 dana, koliko bi radovi u prvoj fazi trebali trajati.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Javnog preduzeća Ceste Federacije BiH, Ministarstva prometa ZDK, kantonalnog MUP-a kao i Direkcije za ceste ZDK, javila je RTVZE.

  • U prvih 30 dana sanacionih radova, dakle u periodu od 2. novembra do 2. decembra preko Blatuške petlje svima će biti dozvoljen ulazak u Zenicu, a iz grada će se moći izaći samo preko petlji u Radakovu i Lašvi, jedan je od zaključaka današnjeg sastanka u Zenici, kaže Refik Zeković, direktor Direkcije za ceste ZDK.
  • U periodu od 2. decembra do kraja sanacionih radova, petlja u Blatuši biće potpuno zatvorena, a saobraćaj će se odvijati preko Lašve i Radakova.
  • Od 2. decembra preko petlje u Radakovu biće preusmjeren saobraćaj autobusa i kamiona nosivosti do 7,5 tona, a kamioni veće nosivosti od pomenute voziti će GGM-om preko Lašve
[box type=”shadow” ]Kako je za Zenicablog pojašnjeno u kantonalnom  Ministarstvu prometa i komunikacija, formiran je Operativni tim koji će kontinuirano nazirati tok saobraćaja, te će na sedmičnoj bazi održavati sastanke sa ciljem eventualnih postavljanja patrola, te drukčijeg preusmjeravanja saobraćaja. Ipak, nadležni smatraju da neće biti većih problema u saobraćaju u narednih 120 dana. [/box]

Podsjećamo, odluka o radovima je donesena ranije – vidjeti link. Ipak, radovi su (ne)očekivano otkazani, prolongirani, jer nisu kvalitetno riješeni alternativni pravci. Pročitajte OVDJE tekst o tome.

  • Investitor prve ugovorene faze sanacionih radova na Blatuškoj petlji je Javno preduzeće Ceste Federacije BiH sa oko milion i 100.000 maraka, a izvođač radova firma Hering iz Širokog Brijega.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno