Biznis

ArcelorMittal: nismo dužni 50 miliona

ArcelorMittal Prijedor opovrgava navode
ArcelorMittal Prijedor opovrgava navode
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kompanija ArcelorMittal  u potpunosti opovrgava nedavni nalaz kontrole Poreske uprave Republike Srpske u Prijedoru po kojem prijedorski ogranak kompanije duguje skoro 50 miliona KM za poreze.

“To ćemo osporiti kroz odgovarajuće pravne kanale”, saopšteno je danas iz ove kompanije. U saopštenju se navodi da su nedavne spekulacije iznesene u medijima i optužbe u vezi sa radom kompanije u Prijedoru u potpunosti netačne i neodgovorne.

“Više od 10 godina ArcelorMittal posluje u Prijedoru i Zenici u skladu sa najvišim međunarodnim standardima poslovne i etičke prakse, te u potpunosti odbacujemo bilo kakve optužbe koje tvrde suprotno”, naglašava se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je posao kompanije proizvodnja željezne rude i čelika, zapošljavanje i poslovne aktivnosti, te da nema političku ulogu na bilo kom nivou.

“Kompanija je plaćala blagovremeno sve poreze i doprinose u skladu sa zakonom i ArcelorMittal je prepoznat u okruženju kao vodeći primjer odlične korporativne prakse u BiH”, dodaje se u saopštenju.

[box type=”shadow” ]Na veb-stranici Poreske uprave Republike Srpske objavljeno je da dospjeli, a neplaćeni dug prijedorskog “ArcelorMitala”, zaključno sa 30. septembrom, iznosi 49.522.841,46 KM.[/box]


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno