Info

Pročitajte koliko milionera živi u BiH

Pročitajte koliko milionera živi u BiH
Pročitajte koliko milionera živi u BiH
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pročitajte koliko milionera živi u BiH- Dok sve veći broj građana tone u minus, u BiH raste broj milionera i multimilionera .

U zemlji u kojoj oko milion stanovnika živi na granici siromaštva, a od toga njih više od 600.000 i ispod te granice, zvuči nestvarno da broj milionera raste.

Brojna istraživanja pokazuju da u BiH žive 92 multimilionera čije bogatstvo vrijedi nešto više od deset milijardi maraka. U tu kategoriju, prema međunarodnim standardima i metodologijama, spada svaki pojedinac čije bogatstvo premašuje iznos od 30 miliona dolara.

Zanimljivo je da broj multimilionera u BiH raste – 2012. bilo ih je 65 da bi se njihov broj povećao u 2015. na 92, a, prema svim procjenama, na kraju ove godine bit će ih više od 100. U zemlji opšteg siromaštva gotovo nevjerovatno zvuči podatak da raste štednja građana te da je premašila iznos od deset milijardi KM! Međutim, ništa manje nije zanimljiv podatak da u BiH živi i 525 milionera. Riječ je o stanovnicima koji na svojim računima u komercijalnim bankama u BiH imaju po milion KM i više.

6yka.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno