Rukomet

Nastavak priprema RK Čelik u Sportsko-rekreacionom centru Ajdinovići

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nastavak priprema RK Čelik u Sportsko-rekreacionom centru Ajdinovići- Rukometaši RK Čelika su u pripremama pod punim gasom, ”upalili su sve motore” pripremajući se za novu prvenstvenu sezonu u Prvoj ligi Federacije BiH. Pripreme se za sada obavljaju u Gradskoj areni Zenica, dok će se finalni dio nastaviti 18. februara u najpoznatijem bh. sportsko-rekreacionom centru – SRC Ajdinovići kod Olova.

– Praktično nismo ni prekidali trenažni proces – kaže Šef stručnog štaba RK Čelika, prof. Seldin Rizvanović. Od 25. januara smo krenuli sa završnim dijelom priprema i svakodnevnim trenizima u Gradskoj areni u Zenici, a od 18. februara, zahvaljujući predsjedniku Kluba Panetu Škrbiću, selimo se na specijalni dio finalnih priprema fizičke spremnosti i snage, ali i rada s loptom, jer tamo odnedavno postoji i sportska dvorana, u Sportsko-rekreacionom centru Ajdinovići kod Olova. Tamo ćemo dopuniti baterije i obaviti završni dio priprema za našu proljetnu operaciju nazvanu ”Operacija Premijer liga BiH” – izjavio je Seldin Rizvanović.

Jurić: Radujemo se finalnim pripremama za prvenstvo u Ajdinovićima

Zamjenik kapitena RK Čelika, sjajni mladi bek Danijel Jurić je za naš portal izjavio:

– Radujemo se finalnim pripremama za prvenstvo u Ajdinovićima. I ove, kao i prošle godine, predsjednik Kluba Pane Škrbić nam je tu obezbijedio pripreme a Ajdinovići su, vjerujte, ovozemljski raj za sportiste i sportske pripreme. U ime svih igrača hvala predsjedniku Škrbiću, a vratićemo mu to odličnim radom na pripremama i odličnim utakmicama nakon toga – ističe Jurić.

Na pripreme u Ajdinoviće 18. febuaara odlazi 18 članova Kluba (17 igrača i trener Seldin Rizvanović).

Ugovor za Čelik potpisao novi golman Adi Delalić

Adi Delalić, novi golman RK Čelika

Pored desnog beka (ljevaka) Samira Korjenića, pripremama Čelika se priključio još jedan igrač RK Slavije iz Istočnog Sarajeva, mladi 22-godišnji golman Adi Delalić. On će, uz Harisa Muhića i Dženana Hodžića, predstavljati trio golmana u klubu.

”Počeo sam igrati rukomet u Olimpiku Sarajevo, sa 10 godina. Igrao sam u RK Vogošći, RK Bosni, Briješću i Slaviji. Odradio sam prve treninge u RK Čeliku. Odlično sam primljen od saigrača i Uprave. RK Čelik je odlično organizovan klub i sretan sam da sam tu”, kaže za naš portal Adi Delalić.

Predsjednik Kluba Pane Škrbić kaže:

– Adiju Delaliću, kao i Samiru Korjeniću, želim dobrodošlicu u RK Čelik. Dobri su to momci. Vidim da su se odmah uklopili u tim i to me raduje. Na ovaj način smo stavili tačku na dovođenje novih igrača u Čelik. U odnosu na prethodnu polusezonu imamo dva odlaska (golman Riad Polić i krilo Admir Kišić) i dva dolaska (Korjenić i Delalić). Znači, imamo isti broj igrača na spisku. Iskreno da kažem, pošto moramo imati tri golmana, više bih volio da su dva golmana iz Zenice sa kojima su razgovarali moji saradnici (mladi su prestali trenirati), da su oni tu, ali nisu željeli da se aktiviraju. Vjerujem da će Adi koji ima želju, volju i znanje opravdati naše povjerenje. – ističe Škrbić.

Odgođene utakmice sa RK Bosnom

Ove sedmice Čelik je trebao igrati dvije prijateljske utakmice sa premijerligašem RK Bosnom Visoko, ali su Visočani otkazali utakmice zbog situacije u tom klubu. Zato Čelik traži nove partnere, a naredne srijede, 13. februara, Čelik igra Kup utakmicu sa prošlogodišnjim pobjednikom BiH Kupa Slobodom u Tuzli.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno