Politika

Privrednici iz Libije u posjeti Ministarstvu privrede ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jučer je u prostorijama Ministarstva privrede boravila delegacija privrednika iz Libije. Riječ je o drugom susretu ove vrste, koji ima za cilj da se reorganizuje saradnja između privrednika BiH i Libije, koja je usljed kriza u Libiji na kratko prekinuta, jer su se tamo desila određena previranja koja su se odrazila na sigurnost ove države.

Ministar Šibonjić sa saradnicima upoznao je drage goste o privrednim kapacitetima našega Kantona i privrednim kretanjima istakavši da ZDK ima vitalnu privredu koja bilježi pozitivne trendove.

Delegaciju Libije činili su: Hasan Dabek, supervizor Sektora za usluge i administrativne poslove, Walid Bleblo, direktor marketinga i Imran Bin Imran, direktor Fabrike barova.

Gosti su govorili o privrednim prilikama u Libiji i tradicionalnom poslovanju naše dvije države.

Potom su gosti i domaćini zajedno posjetili željezaru MITTAL i održali sastanak sa direktorom kompanije Nikhil Mehtom na kome je također dogovarana poslovma saradnja.

Gosti iz prijateljske Libije su prvi put boravili u našoj domovini i nisu krili da su oduševljeni njenim ljepotama.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno