Politika

Saopćenje: Kasumović i Udruženje gluhih i nagluhih osoba, prijem u Gradskoj upravi obilježen planovima za jubilej

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Gradskoj upravi Grada Zenica danas je upriličen prijem za nekoliko predstavnika zeničkih udruženja i pojedinaca, a među njima su se istakli predstavnici Udruženja gluhih i nagluhih osoba.

Delegaciju ovog važnog udruženja činili su Mirsad Musić predsjednik Upravnog odbora, Mehamed Omerović predsjednik Skupštine, te v.d. sekretara Mugdim Musić.

Tokom susreta, predstavnici Udruženja gluhih i nagluhih osoba iznijeli su gradonačelniku svoje planove za obilježavanje 60. godišnjice od osnivanja udruženja. Gradonačelnik Kasumović je s velikim zadovoljstvom prihvatio poziv da bude dio ovog događaja, ističući koliko je važno pružati podršku organizacijama koje se bave unapređenjem kvalitete života osoba s oštećenjem sluha.

“Podrška udruženjima poput Udruženja gluhih i nagluhih osoba od izuzetne je važnosti za izgradnju inkluzivnog društva u kojem svaki pojedinac ima priliku doprinijeti svojoj zajednici. Radujem se što ćemo zajedno obilježiti 60 godina rada i postojanja ovog udruženja, jer to nije samo godišnjica, već prilika da odamo priznanje njihovom kontinuiranom angažmanu i doprinosu našem gradu. Grad Zenica ostaje čvrsto posvećen podršci udruženjima osoba s invaliditetom kako bismo zajedno stvarali bolje i pravednije društvo za sve”, naveo je gradonačelnik Kasumović.

Osim toga, tokom razgovora istaknuta je potreba za kontinuiranom podrškom udruženjima poput ovog, kako bi članovi bili osposobljeni za aktivno učešće u javnom životu i konkurentni na tržištu rada. Gradonačelnik Kasumović je izrazio svoju čvrstu posvećenost nastavku podrške radu Udruženja gluhih i nagluhih osoba, te će i dalje biti partner u ostvarivanju njihovih ciljeva i projekata usmjerenih ka poboljšanju života svojih članova.

Na sastanku je prisustvovala i Sumea Mujkanović pomoćnica gradonačelnika za socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti, koja je podržala inicijative Udruženja gluhih i nagluhih osoba i izrazila spremnost Gradske uprave za daljnju saradnju.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST GRADSKA UPRAVA ZENICAStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno