Politika

Istekao rok za stranke i nezavisne kandidate: Evo ko se sve prijavio za Lokalne izbore u BiH 6. oktobra

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Istekao je rok za podnošenje prijava za ovjeru političkih stranaka i nezavisnih kandidata za učešće na Lokalnim izborima 2024. godine, koji će biti održani 6. oktobra.

Rok je istekao danas u 16 sati, a prijave je podnijelo 113 političkih stranaka, 154 nezavisna kandidata, te 31 nezavisni kandidat pripadnik nacionalnih manjina.

Preliminarni pregled podnesenih prijava objavila je danas Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine, po isteku roka za prijave.

U nastavku pogledajte spisak stranaka koje su se prijavile.

CIK je objavio i preliminarni pregled nezavisnih kandidata koji možete pogledati na ovom linku, kao i pregled nezavisnih kandidata nacionalnih manjina koji možete pogledati ovdje.

– Centralna izborna komisija BiH u skladu sa rokovima utvrđenim u navedenom Uputstvu izvršit će provjere i ovjeriti prijave onih političkih subjekata koji ispunjavaju zakonom propisane uvjete, nakon čega se stiču uvjeti za podnošenje prijava za ovjeru koalicija ili listi nezavisnih kandidata. Odnosno, rok za podnošenje prijava za ovjeru koalicija i listi nezavisnih kandidata je od 10. do 18. juna, do 16 sati – saopćeno je iz CIK-a.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno