Sudske klupe

Pritvor za Vehbiju Salčinovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odlučujući po prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora osumnjičenom Vehbiji Salčinoviću, Sud Bosne i Hercegovine je donio rješenje kojim je usvojen prijedlog te je određen jednomjesečni pritvor. Pritvor prema ovom rješenju može trajati do 6. augusta ili do nove odluke Suda, saopćeno je danas iz Suda BiH.

Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio krivično djelo za koje se tereti, te je odredio pritvor zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni, ukoliko se nađe na slobodi, uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak odnosno da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, te zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našao na slobodi mogao dovršiti ili ponoviti krivično djelo.

Vehbija Salčinović je osumnjičen da je počinio krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima trgovina ljudima, pranje novca, krijumčarenje ljudi, nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno