Sudske klupe

Pritvor Salčinoviću, Hamidovićima i Hrustiću

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, Sud BiH je 25. juna donio rješenje u predmetu Elvis Salčinović i dr. kojim se osumnjičenim Elvisu Salčinoviću, Denisu Hamidoviću, Toniju Hamidoviću i Luki Hrustiću određuje jednomjesečni pritvor. Pritvor prema ovom rješenju može trajati do 23. jula ove godine.

Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivična djela za koja se terete, pa im je određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva, postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko se nađu na slobodi, mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, te uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, kao i zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni puštanjem na slobodu dovršili ili ponovili krivično djelo.

Elvis Salčinović, Denis Hamidović, Toni Hamidović i Luka Hrustić osumnjičeni su za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima trgovina ljudima, krijumčarenje osoba, pranje novca, nasilničko ponašnje, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, krivotvorenje isprave i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, saopćeno je iz Suda BiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem