Sudske klupe

Određen pritvor Kenanu Frndiću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U nastavku aktivnosti u okviru predmeta kodnog naziva CD, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su slobode lišili Kenana Frndića. On je po pozivu pristupio u službene prostorije SIPA-e u Istočnom Sarajevu, gdje je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom trgovina ljudima u svrhu radne eksploatacije i dr. Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama SIPA-e, predat je Tužilaštvu BiH na dalje postupanje. 

Istražitelji SIPA-e u koordinaciji sa nadležnim organima u Francuskoj intenzivno rade na identifikaciji žrtava trgovine ljudima i njihovom zbrinjavanju. Zajednički istražni tim formiran povodom ovog predmeta nastavlja aktivnosti u pravcu rasvjetljavanja krivičnih djela i dokumentiranja kriminalnih aktivnosti osumnjičenih osoba, a o konačnim rezultatima javnost će biti naknadno informirana.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno