Sudske klupe

Prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenim licima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, nakon ispitivanja osumnjičenih lica, dana 12.08.2020. godine podnijelo je Općinskom sudu u Zenici prijedlog za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenim licima zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela i to:

– lice inicijala H.B. u sticaju krivično djelo izazivanje opće opasnosti iz člana 323. stav 3. u vezi sa stavom 1. KZ F BiH i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371. stav 1. KZ F BiH;
– lice inicijala M.O. u sticaju krivično djelo izazivanje opće opasnosti iz člana 323. stav 3. u vezi sa stavom 1. i krivično djelo iz člana 52. Zakona o nabavljanu, drzanju i nošenju oružja i municije ZDK;
– lice inicijala A.A. u sticaju krivično djelo izazivanje opće opasnosti iz člana 323. stav 3. u vezi sa stavom 1. KZ F BiH, krivično djelo iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije ZDK i dva krivična djela laka tjelesna ozljeda iz člana 173. KZ F BiH.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora jer postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni puštanjem na slobodu ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke/ pritvorski razlog iz člana 146. stav 1. tačka b/ i jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će osumnjičeni puštanjem na slobodu ponoviti krivično djelo/pritvorski razlog iz člana 146. stav 1. tačka c.)

O prijedlogu za pritvor odlučit će sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Zenici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno