Sudske klupe

Krivična prijava protiv zamjenika direktora SIPA-e Đure Kneževića

Krivična prijava protiv zamjenika direktora SIPA-e Đure Kneževića  – Protiv zamjenika direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Đure Kneževića podignuta je krivična prijava zbog nezakonitog korištenja službenog ovlaštenja.

U prijavi se navodi kako je Knežević od marta do maja ove godine u više navrata prekoračio službena ovlaštenja tako što je omogućavao Ernadu Musiću, državnom službeniku zaposlenom u Sektoru za planiranje, analitiku i informisanje, da službena vozila koristi u privatne svrhe.

Musić je, kako se navodi, najmanje 24 puta, po odobrenju zamjenika direktora SIPA-e, koristio službena vozila za odlazak u Zenicu, gdje je imao prijavljeno prebivalište, iako je bio svjestan da naplaćuje troškove prijevoza na relaciji Sarajevo – Zenica i obrnuto.

Na ovaj način on je sebi pribavio imovinsku korist u za sada neutvrđenom iznosu te je i protiv njega podignuta prijava za krivično djelo posluga u službi.

Navodi se, također, da Musić u putnim nalozima za službeno putovanje nije popunjavao kolone vrijeme dolaska i odlaska (sate i minute).

Prijava je dostavljena direktoru SIPA-e, Tužilaštvu BiH, OSA-i, Parlamentarnoj komisiji za nadzor rada policijskih struktura, Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država i OHR-u.

avaz.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem