Sudske klupe

Prijedlog za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom H.H.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 12.08.2020. godine, podnijelo je Kantonalnom sudu u Zenici prijedlog za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom licu inicijala H.H. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo iz člana 166. stav 1. KZ F BiH.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora jer smatra da postoje posebni razlozi predviđeni članom 146. stav 1. tačke a) ZKP F BiH, tj. da se kriye ili ako postoje druge okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, razlozi iz tačke b), tj da postoji osnovana bojazan da će uniśtiti, sakriti, izmjeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak ili ako naročite okolnosti ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, te razlozi iz tačke d), odnosno radi se o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora 10 godina ili teža, a koje je posebno teško, s obzirom na način izvrśenja ili posljedice krivičnog djela, ako bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom naruśavanja javnog reda.

O prijedlogu za pritvor odlučit će sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici.

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, povodom predmetnog događaja, otvorilo je istragu protiv ukupno četiri lica i to: lica inicijala H.H. zbog krivičnog djela ubistvo te tri lica inicijala P.A.; Č.S.; Č.M. zbog krivičnog djela učestvovanje u tuči, te se rad na ovom predmetu nastavlja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno