Sudske klupe

Ekspresna potraga policije: Uhapšeni počinioci dvije pucnjave, privedeno jedanaest osoba

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jedanaest osoba je privedeno u dvije zasebne policijske operacije na području Zenice.

Opsezne policijske potrage i hapšenja uzrokovana su sa dva nemila incidenta, proteklih noći u zeničkim naseljima Odmut i Babina rijeka.

U dvije pucnjave, za koje policija kaže da nemaju istih aktera i uzročno-posljedične veze jedna osoba je ubijena, a druga ranjena.

Među jedanaeat uhapšenih, saznaje Zenicablog, su osumnjičeni za ubistvo i ranjavanje, njihovi pomagači i drugovi koji su pokušali prikriti aktere.

Tokom dana se očekuje zvanično obraćanje policije.

Kao rezultat naznačenih aktivnosti, na području Grada Zenica, tokom proteklih nekoliko sati i noći, locirana su i lišena slobode četiri osobe koja se dovode u vezu sa upotrebom vatrenog oružja, u kojoj su licu H.J., rođenom 1982. godine, iz Zenice, nanesene tjelesne povrede, usljed kojih je isto veče i preminulo u Kantonalnoj bolnici Zenica.

U ovoj akciji policije lišena su slobode osobe:

H.H., rođen 1987. godine, P.A., rođen 1994. godine, Č.S., rođen 1994. godine i Č.M., rođen 1992. godine, sva lica iz Zenice.

Od strane službenika policije, uhapšeno je sedam osoba koja se sumnjiče da su učestvovala u pucnjavi koja se dogodila dana 10.08.2020. godine, oko 23,00 sati, u ulici Prve zeničke brigade, kada su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. Tačnije, policijski timovi su nakon intenzivne potrage locirali i lišili slobode sljedeća lica: A.A., rođen 1987. godine, B.H., rođen 1985. godine, O.M., rođen 1985. godine, G.A., rođen 1987. godine, V.M., rođen 1987. godine, S.E., rođen 1987. godine i H.A., rođen 1985. godine, sva lica iz Zenice. 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno