Kultura

PRIJAVI SE: Škola fotografije – Uvod u fotografiju !

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

PRIJAVI SE: Škola fotografije – Uvod u fotografiju !Pozdrav dragi učenici i roditelji! Škola fotografije u Zenici sa sjedištem u Muzeju Grada Zenice se raduje i poziva da se pridružite i registrujete našem novom času “Uvod u fotografiju”, putem naše webstranice www.skolafotografije.org ili putem e-maila [email protected].

Prvi sastanak je sedmog oktobra u 18h, a svakako nas pratite i na našoj Fejsbuk stranici zbog više detalja i informacija!  Čas je otvoren za sve koji žele da unaprijede svoje znanje; da se privatno ili poslovno bave fotografijom; nauče da prepoznaju dobru fotografiju u svakodnevnom životu, te da steknu svoj stil i samoizražavanje. Vaša mentorica: mr. sc. Dijana Muminović

Uvod u fotografiju će obuhvatiti iduće teme:

Tehnički (upoznavanje funkcije aparata)

Kompozicija, momenti, svijetlo, portreti

Dokumentarna/novinska/prirodna/studio/umjetnička/nočna/ulična fotografija, itd..

Audio/video/montaža i rad u Photoshopu/InDesignu/Premiere i jos mnogo toga.

Učesnici će tokom časa imati fotoshootinge u gradu i okolini.

Završni i naš dugoročni projekat je knjiga fotografija o našim gradovima i planinama. Škola će imati povremene organizirane izlete, te će zajedno sa planinarskim društvom VEDRO ići na pohode **koji nisu** obavezni, ali se svakako preporučuju zbog fotografiranja u prirodi! Super je, vjerujte nam. J O ovome više na časovima.

Online kurs je otvoren za cijelu BiH i za one koji nisu u mogućnosti prisustvovati našim časovima.

Dijana Muminovic je bosansko-američka dokumentarna fotografkinja i neke od njenih radova mozete naci na www.dijanaphoto.com. Magistrirala je vizuelne komunikacije na Ohio University, a proteklih deset godina fotografijom je ispričala priče o imigraciji, ljudskim pravima i građanima Bosne i Hercegovine. Kao rezultat svog rada, pozvana je kao gost da prezenatuje svoje radove na raznim univerzitetima, uključujući Allegheny College, Ohio University, University of South Florida…Imala je nekoliko samostalnih izložbi, uključujući i izložbu u američkom Kongresu u Washingtonu, na Western Kentucky Univerzitetu, Muzeju Grada Zenice, BiH. Radila je kao asistent na Ohio Univerzitetu; za lokalne novine, te organizaciju Athens Photographic Projekt, kao mentor studentima koji su koristili fotografiju za unapredjenje mentalnog zdravlja—ujedno i njen magistarski rad. Dijana je radila za Sanela Diana Jenkins Foundaciju i dobitnica je raznih nagrada.

 *“Cilj mi je raditi sa omladinom koja je jako kreativna, kao i na razvoju fotografije i kreativnog izrazavanja omladine, kako u našem gradu tako i našoj zemlji!”

Godišnja članarina/ članska kartica: 15KM Pri završetku časova dobija se certifikat.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno