Kultura

NA ZAHTJEV PUBLIKE: Omladinski hor Zenica izvodi reprizu Mjuzikla “Night Fever”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NA ZAHTJEV PUBLIKE: Omladinski hor Zenica izvodi reprizu Mjuzikla “Night Fever” – Udruženje muzičke omladine “Omladinski hor” Zenica u proteklih nekoliko sedmica priprema se za veliki koncert, koji će izvesti, kako ističu na zahtjev njihove publike.

Naime, ovaj muzički ansambl, koji predstavlja Bosnu i Hercegovinu i grad Zenicu širom svijeta, u petak, 3. novembra 2017. godine, zeničkoj publici priuštit će reprizno izdanje Mjuzikla “Night Fever”.

Na Velikoj sceni Plave dvorane Bosanskog narodnog pozorišta Zenica učestvovat će preko stotinu članova hora, zajedno sa solistima Merimom Mustafić, Alenom Seferovićem i Ajdinom Huskićem, kao i plesnom grupom Rythmic Squad pod rukovodstovm koreografkinje Lane Kahrić, a sve to pod dirigentskom palicom profesora Milenka Karovića.

“Koncert će se realizovati 3. novembra 2017. godine, mada smo trebali isti raditi 27. oktobra, međutim, 28. oktobra pjevamo za Univerzitet u Areni pa smo to morali pomjeriti. Posla mnogo ima, radimo novi projekt, a to je finalni projekat jubileja 16. decembra i zvat će se “Veče filmske muzike”, gdje će učestvovati hor, solisti, plesna grupa i mala djeca iz zeničkog obdaništa “Pinokio” koji će uraditi da koncert bude na jednoj velikoj razini.

To je jedan veliki projekt koji će ujedno biti zanimljiv i neobičan zbog te male djece, ali ćemo ih naučiti da zajedno plešemo jer su to zaista pametna djeca. Po pitanju Mjuzikla “Night fever” došlo je do promjena u sastavu solista. Iz ansambla je otišao Ermin Ašćerić, tako da će njegove pjesme pjevati Ajdin Huskić i Alen Seferović. Karte za studente će biti malo drugačije, te će nešto participirati Univerzitet, a nešto studenti, dok će za gledateljstvo karte ostati iste.

Za prvo izdanje koncerta, deset dana ranije nije bilo karata, a ja se nadam da će i ovaj biti isto tako popunjen, i baš zbog pritisaka publike i u privatnom životu mi smo se odlučili da ga ponovimo, jer je samo jednom izveden, a šteta je da se ovaj koncert ne ponovi”, istakao je za naš medij, osnivač i dirigent Omladinskog hora Zenica, profesor Milenko Karović.

Omladinskom horu Zenica pridružilo se i nekoliko novih članova, koji će upotpuniti kompletnu sliku predstojećih projekata ovog sigurno najboljeg muzičkog ansamba u državi: “Ima mnogo posla, stigli su i novi članovi koji moraju da stignu tempo kojim mi radimo, te da ih animiramo da što prije nauče ono što se radi. Pored toga imamo nekoliko malih koncerata koje također moramo odraditi i pripremati se za dalje”, dodaje profesor Karović.

Reprizno izdanje Mjuzikla “Night Fever” zakazano je za petak, 3. novembar 2017. godine na Velikoj sceni Plave dvorane Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

tntportal.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno