Kultura

Prijavi se: konkurs za kratku priču

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KONKURS ZA KRATKU PRIČU – Udruženje za brigu i opšta prava djece „Naša djeca“ Zenica i ChildPact raspisuju konkurs za kratku priču.
Junaci kratke priče treba da budu djeca i mladi koji su na različite načine isključeni iz života zajednice, u neravnopravnom položaju su u odnosu na svoje vršnjake, nalaze se na marginama društva, izložena su siromaštvu, diskriminaciji, nasilju, nemaju pristup kvalitetnom obrazovanju, uskraćena su za socijalnu i zdravstvenu zaštitu. Neki od tih malih junaka žive i rade na ulici, neki su daleko od svog doma, neki su odvojeni od roditelja, dok su neki sa nama u školskim klupama. Ili nisu, a mogli bi. Iako su tu, oko nas, sa nama, većina je nevidljiva i bez glasa. A mogli bi da ispričaju svoju priču i da nam kažu mnogo, o sebi, ali i nama, našem svijetu i prilikama. Javite se, podijelite sa nama djelić tih neispričanih priča.
Uslovi konkursa:
Priča treba da bude istinita. Imena junaka priče mogu biti izmenjenjena. U slučaju da priča uđe u najuži izbor, potrebno je da pisac dokumentuje istinitost priče.
Priča treba da ima do 1000 riječi, font Times New Roman, veličina fonta 12.
Priča se šalje u elektronskom obliku na e-mail adresu: [email protected]
Priče mogu da pristignu iz bilo kojeg dijela Bosne i Hercegovine.
Konkurs je otvoren do 30. augusta 2015. godine.
Najbolja priča biće novčano nagrađena iznosom od 100 EUR.
Konkurs je otvoren u okviru projekta „Glas mladih“ (Young With a Voice) koji sprovodi Društvo za razvoj dece i mladih Otvoreni klub u saradnji sa mrežama i predstavnicima mreža organizacija za djecu iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i sa Kosova, u ime Child Pact regionalne mreže za zaštitu djece, a uz podršku Evropske Komisije.

Udruženje za brigu i opšta prava djece “Naša djeca” Zenica
Londža 126, Zenica
tel/fax: 032/222-611; mob: 061/248-328
www.activezenica.com ; www.snaznijiglaszadjecu.ba 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno