Kultura

“Kamenje” BNP-a u Bihaću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon realizacije Smotre predškolskog i školskog dramskog stvaralaštva i uspješnih gostovanja u Olovu i Kladnju s predstavom “Reciklaža nije gnjavaža”, članovi Dječije, omladinski i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta (BNP) Zenica učestovala je na Festivalu scenskih umjetnosti Bihaćko ljeto 2015. s predstavom “Kamenje”.

Predstavu “Kamenje” je prema tekstu Toma Lycosa i Stefoa Nantsoa režirao Miroljub Mijatović, dok uloge u predstavi tumače Zlatan Školjić i Mirza Bajramović.

Nastala je u saradnji sa JU za kulturu i obrazovanje Kakanj i Zadovodom za javno zdravstvo ZDK, tretira maloljetničko i vršnjačko nasilje, prospituje uzroke i posljedice takvog ponašanja kod mladih koje najčešće proizilazi upravo od nerazumijevanja okoline, nedovoljnog i najčešće nekvalitetnog razgovora sa djecom, koja su svakodnevno izložena fizičkom i verbalnom, a sve ćešće sajber nasilju.

Predstava je izvedena u Kulturnom centru Bihać.

Višestruko nagrađivana predstava nastala u produkciji DOL scene BNP-a “Pozdravi nekog” učestvovat će na dva teatarska festivala – 11. juna na Festivalu Fedra Bugojno, a 4. jula na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu. Na istom Festivalu će dan kasnije biti izvedena predstava “Kamenje”, saopćeno je iz BNP-a Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno