Kultura

Ars centar: godina iza i ispred nas

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kratak rezime protekle godine i poziv djeci za narednu školsku godinu – Ars Centar  – U protekloj školskoj godini 2014 /2015 pratili smo sve aktivnosti „Ars Centra“ Osnovne Baletne i muzičke škole i Baletnog studia, te Centra za edukaciju, promociju i afirmaciju djece i omladine ARS – UMJETNOST Zenica, koji djeluju zajedno i upotpunjuju svoje aktivnosti, te imaju zajedničke ciljeve i misiju.
Uvijek bi nas iznova iznenadili brojem dešavanja u okviru svoga plana i programa, te smo sa njima obišli igraonice,vrtiće i škole u našem gradu, parkove, arenu, dvorane, kino, ulice. .. bili su na brojnim manifstacijama u Zenici, ali u drugim BiH gradovima gdje su ponosno predstavljali naš grad. Sa balerinama Ars Centra slikom smo bili u Portugalu, u Austriji, Bugarskoj, Rumuniji …bili smo na nekoliko sjajnih press konferencija, vidjeli ih na brojnim državnim i lokalnim medijima.
Pratili smo sa njima našu zastavu koju su ponosno nosili i predstavljali rame uz rame sa svjetski priznatim školama za odgoj i obrazovanje djece i mladih. Pratili smo njihove časove i kako su u ovoj godini najmlađe balerine napredovale, od časova do baletne predstave „ Uspavana ljepotica“ koja je izvedena u BNP na manifestaciji „Zeničko proljeće“, gdje se u punoj sali predstavilo stotinjak malih i velikih balerina iz Baletnog studia „Ars Centar“ Zenica i Kakanj.
Brojne aktivnosti su bile i na odsjeku za muzički odgoj i obrazovanje , gdje su se predškolski i školski uzrast upoznavao sa elementima muzike i intrumentima. Djevojčice i dječaci su učili svirati i pjevati u muzičkoj radionici, časovima solfeggia i časovima izabranih instrumenata, u Dječijem horu “Ars“, te takođe se predstavljali na različitim manifestacijama i organiziranim druženjima.
Radi podsjećanja, misija „ Ars Centra“ je prepoznati, izučiti i educirati izvanredne dječje potencijale na prostoru grada Zenice i okoline, te osvijestiti roditelje i djecu o još jednoj mogućnosti u njihovom razvoju, te pružiti im kvalitetan odgojno obrazovni rad koji će im dati priliku da se razvijaju kao svestrane, zdrave i pozitivne ličnosti. „Ars Centar“ to osjeća kao svoju posebnu zadaću, te na tom području ulaže sve svoje napore i sredstva kako bi obezbjedio kvalitetne uslove za rad i stručan kadar.
Najavljena je dodjela diploma, uvjerenja, te zahvalnica 20. juna u BNP, gdje će se na sceni naći oko stotinjak učesnika, koji će izvesti završni javni čas za svoje roditelje i pokazati šta su to naučili u proteklom periodu, a zajedno sa prijateljima Ars Centra koji su u protekloj godini pomogli u radu orgnizacije i škole, poslaće poruku javnosti da je podrška ovakvim organizacijama i školama doista od velikog značaja .
U narednu školsku godinu 2015/2016 od septembra ulaze sa još više ideja i stariji za sjajno iskustvo u protekloj godini, te očekuju veći broj djece, koji će se odlučiti biti dio Ars tima.
Upis novih članova, otvorena vrata ,te prijemni ispiti su u peiodu od 10. do 20 juna.
Više o aktivnostima „Ars Centra“ pogledajte na njihovoj stranici, KLIKNI DA VIDIŠ LINK

hhfhf43347



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno