Zločini

Pretresom stana u Babinoj rijeci pronađena droga

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pretresom stana u Babinoj rijeci pronađena droga – Poduzimajući mjere i radnje na preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, kao i otkrivanju i procesuiranju lica koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su u proteklom periodu, u saradnji sa službenicima Policijske stanice Crkvice,  došli do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima određenih lica iz Zenice, koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga. U skladu sa prikupljenim informacijama, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, dana 21.03.2017. godine, u ulici Prve zeničke brigade, izvršen je pretres stana koji koristi lice P.A., a tom prilikom u stanu je zatečeno i lice Č.E., oba lica iz Zenice. Izvršenim pretresom stana i lica, kod lica Č.E. je  pronađeno slijedeće:

•    169,20 grama praškaste materije upakovane u pvc foliju,
•    353,90 grama zeljaste materije,
•    digitalna vaga za precizna mjerenja,
•    28 komada tableta.

Sporna materija i predmeti su fotografisani, izuzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja a lice Č.E. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama Policijske uprave I u Zenici, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnih djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica:
•    Č.E., rođen 1992. godine i
•    P.A., rođen 1992. godine, oba lica iz Zenice,
zbog postojanja osnova sumnje da je lice Č.E. počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH, a lice P.A. krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 3. Krivičnog zakona FBiH.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno