Zločini

Bilten MUP-a: Požar u Klopču, leš psa u Kamenolomu

Policija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bilten MUP-a: Požar u Klopču, leš psa u Kamenolomu – Na području Ze-Do kantona javni red i mir narušen je u osam slučajeva. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području Ze-Do Kantona registrovano je pet krivičnih djela.

Zavidovići

U ul.Maršala Tita, općina Zavidovići, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u podrumske prostorije hotela Kristal,vl.IP Krivaja  Zavidovići.Tom prilikom je otudjeno alkoholno piće u vrijednosti od 1000 KM.Izvršen uviđaj od strane istražitelja uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U mjestu Gostović, općina Zavidovići, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u vikendicu vl.Š.M. iz Zavidovića.Tom prilikom je otuđena jedna kosilica i sitni alat.Sačinjena službena zabilješka od strane policijskih službenika.

Žepče

U ul. Stjepana Tomaševića, općina Žepče, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo krađe prednje maske sa pmv marke “Opel astra” reg.oznaka M06-M-600 vl.U.N. iz Žepča.Sačinjena službena zabilješka od strane policijskih službenika.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Ze-Do Kantona registrovano je 15 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA
Kakanj

Zbog nastalog klizišta na odlagalištu jalovine površinskog kopa “Vrtlište”, od dana 16.02.2017. godine, na dionici lokalnog puta Donji Kakanj-Mramor-Brnjic putna komunikacija je zatvorena za saobraćaj. Za područje Brnjica saobraćaj  se odvija alternativnim pravcem Kakanj-Kučići-Brnjic, dok je saobraćaj za mjesta Mramor i Sebotinje uspostavljen kroz radilište PK “Vrtlište”. Od strane službe RMU “Kakanj” izvode se radovi na sanaciji klizišta.

Zbog nastale situacije od 25.02.2017.godine i istjecanja vode kroz tunel Ribnica,  u mjestu Donji Tičići, saobraćaj se na dijelu auto puta A-1, Kakanj-Zenica i Zenica-Kakanj u oba smjera odvija jednom saobraćajnom trakom. Na pomenutoj lokaciji postavljena je privremena signalizacija.

Od 09.03.2017.godine usljed klizišta na industrijskoj zoni površinskog kopa rudnika mrkog uglja “Vrtlište” ugroženo je 11 stambenih objekata, kuća iz kojih je stanovništvo evakuisano na bezbjednu lokaciju, te su ugrožena dva dalekovoda jedan dalekovod niskonaponske mreže elektro Kakanj i jedan dalekovod RMU Kakanj. Zona klizišta od strane civilne zaštite obilježena trakom upozorenja, a službenici policije obezbjeđuju navedenu lokaciju i trenutno napuštene objekte.

PS Žepče

Do 31.03.2017. godine, na magistralnom putu M-17, u mjestu Zenički put, općina Žepče, u toku je izvođenje radova na izgradnji pothodnika Zenički put, gdje je izmjenjen režim saobraćaja u zoni izvođenja radova. Saobraćaj se odvija usporeno uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na ostalim putnim pravcima na području Ze-Do kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE
Zenica

Iznad mjesta Klopče, na nepoznat način došlo je do požara koji je zahvatio travu i nisko rastinje.Požar je lokalizovan i ugašen od strane PVB Zenica u 19,50 sati. Sačinjena službena zabilješka od strane policijskih službenika.

Žepče

U naselju Vinište, na lokalitetu Knezovići, općina Žepče, došlo je do požara koji je zahvatio travu i nisko rastinje.Tom prilikom je u požaru izgorjela štala za stoku vl.Š.A. iz Žepča i šest dunuma sitnog rastinja. Požar je lokalizovan i ugašen od strane PVJ Žepče.Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Žepče i inspektora  za PPZ MUP-a ZDK-a, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U naselju Bistrica, općina Žepče, došlo je do požara koji je zahvatio travu i nisko rastinje. Tom prilikom je izgorjelo oko 50 dunuma niskog rastinja. Požar lokalizovan od strane PVJ Žepče u 14,40 sati. Sačinjena službena zabilješka od strane policijskih službenika  uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Na području ZE-DO kantona nije bilo eksplozija.

AKTIVNOSTI POLICIJE
Zenica

U mjestu Kamenolom, u koritu Babine rijeke kod asfaltne baze pronađen je leš psa lutalice. Izvršen uviđaj od strane policijskih službenika PU I OKP-a, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Kakanj

U posjeti općini Kakanj, boravio je gosp. NJ.E.Jonathan Moore šef misije OSCE-a, koji je prisustvovao svečanoj primopredaji ključeva stanova novoizgrađene zgrade za lica romske nacionalnosti. Boravak navedene ličnosti obezbjedili policijski službenici  PS Kakanj. Proteklo uredno.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno