Rukomet

Press u RK Čeliku: Juriš na Premijer ligu sa 4 nova igrača

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press konferencija Rukometnog kluba Čelik održana je danas u press centru Gradske arene, a povodi su prozivka igrača pred novu sezonu i početak priprema, kao i predstavljanje igračkih pojačanja te Stručnog štaba, ciljeva Kluba u narednoj sezoni i organizacija tradicionalnog memorijalnog rukometnog turnira ”Zaim Kobilica”.

Teme press konferencije su, između ostalog, bile:
• Svečanost povodom 19. rođendana Adija Pašalića
• 20 igrača na spisku za narednu prvenstvenu sezonu
• Povratak u Premijer ligu – imperativ Kluba i grada za novu sezonu
• Pojačanja: Omerović, Polić, Mehić i Muhić
• ”Raspisan konkurs” za još jednog iskusnog igrača na poziciji beka

• Pripreme za turnir ”Zaim Kobilica”

Rukometaši Čelika su tako danas i zvanično počeli sa pripremama za novu sezonu u Prvoj ligi-Sjever Federacije BiH, iako su po posebnom programu trenera Rizvanovića trenirali već mjesec dana. Na pressu je istaknuto da je RK Čelik, uz tuzlansku Slobodu i zavidovićku Krivaju, glavni kandidat za naslov prvaka Lige i plasman – povratak u Premijer ligu BiH.

Kao uvod današnjem pressu održana je mala svečanost na kojoj je predsjednik Kluba Pane Škrbić uručio prigodan rođendanski poklon prvotimcu Adiju Pašaliću koji je u protekloj sezoni ponio titulu ”igrač sezone RK Čelika”. Adiju je sutra (16. avgusta) devetnaesti rodjendan. Nakon press konferencije Pašalić je sa saigračima i Upravom kluba podijelio slavljeničku tortu.

”Mi imamo već dugo lijep običaj da igrači i Uprava zajednički obilježe i proslave rođendan svakog igrača. Pored čestitke za rođendan, čestitam Adiju Pašaliću takođe i na tome što je danas postao brucoš na Saobraćajnom fakultetu. On je izvanredan talenat, veliki, ozbiljan, odgovoran i disciplinovan rukometaš, juniorski reprezentativac BiH,” rekao je Škrbić.
Naš cilj: prvo mjesto i Premijer liga BIH
Prisutnima su se na press konferenciji obratili i Pane Škrbić, predsjednik, Seldin Rizvanović, šef stručnog štaba u RK Čeliku, Nermin Gušić, trener, te novi igrači – pojačanja u RK Čeliku.

Predsjednik Pane Škrbić je na početku pressice govorio o ciljevima Kluba u narednoj takmičarskoj sezoni, a to je, kako je rekao ”osvajanje prvog mjesta u Ligi Federacije BiH i plasman u Premijer ligu BiH, a njihovim sportskim rezultatima izboriti i bolji status RK Čelika u gradu Zenica i Gradskoj upravi, te u BiH i Evropi”.

Škrbić je predstavio Stručni štab RK Čelika za predstojeću sezou, u kome su: prof. Seldin Rizvanović, šef stručnog štaba, Nermin Gušić, trener te Nedim Šehić, član Stručnog štaba. Kapiten tima će i u narednoj sezoni biti Adnan Begagić, a njegov zamjenik Faris Mrako.
Pojačanja u klubu

Zatim su novinarima predstavljena pojačanja RK Čelika za novu takmičarsku sezonu:
• Jasmin Omerović, desno krilo i desni bek. Igrao u RK Krivaji, Vogošći i RK Maglaju. Dolazi iz RK Maglaja. Rođen je u Zenici i ima 27 godina. Profesor je sporta i tjelasnog odgoja, DIF Sarajevo. Nastupao je za juniorsku i kadetsku reprezentaciju BiH.
• Riad Polić, golman. Igrao u RK Krivaji, RK Bosni Sarajevo, RK Vogošći, RK Željezničaru i Čeliku. Dolazi iz Krivaje. Povratnik je u RK Čelik. Ima 28 godina. Profesor je sporta i tjelasnog odgoja.
• Eldar Mehić, lijevo krilo i srednji bek. Ima 22 godine. Rođen je u Zenici. Dolazi z RK Krivaje. Povratnik u RK Čelik. Student Zdravstvenog fakulteta u Zenici. Bio član reprezentacije BiH – U 17, U 19 i U 21.
• Haris Muhić, golman. Ima 22 godine. Rođen je u Zenici. Dolazi iz RK Krivaje. Bio je član juniorske reprezentacije BiH i proglašen za najboljeg mladog golmana BiH za 2014. godinu.
20 igrača za novu sezonu

Trener Nermin Gušić je izvršio prozivku igrača, a na spisku je 20 igrača za narednu sezonu koji su na raspolaganju Stručnom štabu:
GOLMANI: Riad Polić, Haris Muhić, Jasmin Beganović i Muamer Kaljić, koji je posuđen RK Čelik Junioru za narednu sezonu.
BEKOVSKA LINIJA: Jasmin Omerović Cica, Faris Mrako (zamj. kap.), Danijel jurić, Muhamed Ajanović, Kenan Biogradlija, Adnan Sumbuljević i Mustafa Babić.
PIVOTI: Aldin Begagić, Adnan Begagić (kap.), Mirsad Čelenka i Edin Bešić.
KRILA: Adi Pašalić, Eldar Mehić, Edvin Begović, Jasmin Omerović Zeko i Ahmet Oruč.
Interesantno je da Čelik sada ima dva igrača sa istim imenom i prezimenom (Jasmin Omerović). Dosadašnji član RK Čelika ima nadimak Zeko, a novi Cica.

Izjave članova RK Čelika

Evo izjava za vrijeme press konferencije:
• Seldin Rizvanović, Šef stručnog štaba
”Jasno je da je konkurencija u Prvoj ligi Federacije ove godine veoma jaka. Tuzlanska Sloboda je dovela čak 8 igrača, pa će se za plasman u Premijer ligu boriti RK Sloboda, RK Krivaja i mi. Vjerujem u ove momke i naš plasman u Premijer ligu. Treba nam još jedan iskusan igrač u bekovskoj liniji…”
• Nermin Gušić, trener
”Rukomet je kolektivna igra i zajedničkom borbom svih do zadnjeg atoma snage rezultat neće izostati. Mi moramo disati ”jednom dušom” i raduje me da je da ovdje vidim međusobnu slogu igrača… Sretan sam da imamo mladu ekipu koja je voljna i raspoložena da maksimalno radi i trenira.”
• Jasmin Omerović, desni bek i krilo
”Raduje me da sam sada u RK Čeliku. Ovo je pravi evropski Klub i mjesto nam je u Premijer ligi i Evropi! Ja sam tu da zajedno sa svim saigračima obezbijedimo povratak Čelika u Premijer ligu BiH…”
• Riad Polić, golman
”Sretan sam što sam ponovo u RK Čeliku. Već sam bio u ovom Klubu. Znam da je ovo odlično organizovan Klub, a Zenica je grad sporta. RK Čelik sa 70 godina ”života” je rukometna legenda u BiH. Izvaredno smo primljeni od saigrača i u gradu. Idemo na prvo mjesto i u Premijer ligu BiH!”
• Eldar Mehić, lijevo krilo i srednji bek
”I ja sam povratnik u RK Čelik. Kada sam prvi put bio ovdje, RK Čelik je tada imao ”topovsku ekipu”. Radi se odlično i vjerujem da ćemo ponovo povesti RK Čelik na puteve stare slave. Znam kako Čelik (odlično) ”diše”. Da, ovdje sve štima i zato sam ponovo tu…”
• Haris Muhić, golman
”Oduševljen sam uslovima, prijemom i drugarstvom u RK Čeliku. Ovdje je sve super. Iako sam rođen u Zenici, ja sam prvi put otišao negdje van RK Krivaje, odnosno u RK Čelik. Vjerujem da ćemo izboriti povratak RK Čelika u Premijer ligu, što ovaj Klub i ovaj prelijepi grad svakako i zaslužuju.

Interesantno je istaći da su čak tri (od četiri) novoangažovana igrača koji su došli u RK Čelik rođeni u Zenici (Omerović, Muhić i Mehić).

Na press konferenciji je rečeno da Uprava Kluba i stručni štab tragaju za još jednim iskusnim igračem iz bekovske linije (srednji ili lijevi bek).

”Konkurs za tu poziciju je i dalje otvoren i nadamo se da ćemo naći odgovarajućeg iskusnog igrača odličnih kvaliteta”, rekao je Seldin Rizvanović.

Turnir ”Zaim Kobilica”

Predsjednik Kluba Pane Škrbić je još rekao da su u toku intenzivne pripreme za međunarodni tradicionalni rukometni turnir ,,Zaim Kobilica”, koji će se 1. i 2. septembra održati u Gradskoj areni Zenica.
Učešće na turniru su do sada potvrdili:
• EUROFARM IZ BITOLJA, trećeplasirana ekipa iz Makedonije,
• RK VOGOŠĆA (prošlogodišnji pobjednik),
• RK ISKRA BUGOJNO i
• RK ČELIK

”Čekamo odgovore još nekih ekipa, ali ovo je to što je potvrđeno. RK Lovćen, prvak Crne Gore, koji je bio potvrdio a sinoć zbog obaveza otkazao učešće na turniru, može doći u Zenicu tek 8. septembra, pa je prihvaćen prijedlog za prijateljsku utamnicu sa RK Lovćenom (Cetinje), kada će se potpisati i Protokol o saradnji ova dva Kluba. Mi nećemo odustati da ovdje gradimo i izgradimo jak međunarodni evropski turnir, kao što je onaj u Doboju. Ali treba znati da Dobojski turnir ima već 50 godina iza sebe i da za to ima ovogodišnji budžet u iznosu od 270 hiljada maraka…Predsjednik SEHA lige Mihajlo Mihajlovski je moj veliki prijatelj i prijatelj RK Čelika, tako da ćemo zajednički raditi na realizaciji međunarodnog koncepta ovog turnira”, istakao je Pane Škrbić.

Na kraju, na ovom skupu rukometaša RK Čelika određena je grupa od deset mladih igrača koji će u ime RK Čelika prisustvovati đenazi 22 – godišnjeg mladog košarkaša KK Čelik, rah. JUSUFA ALIHODŽIĆA.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno