Rukomet

Press u RK Čelik – Obavljena prozivka igrača, predstavljena pojačanja za novu sezonu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U press centru Arene Zenica održana je press konferencija Rukometnog kluba Čelik. Povod za press je prozivka igrača pred novu sezonu, predstavljanje pojačanja, predstavljanje stručnog štaba, ciljevi kluba u narednoj sezoni, 3.međunarodni turnir „Zaim Kobilica“.

Prisutnim su se obratili Pane Škrbić, predsjednik kluba, Seldin Rizvanović, šef stručnog štaba u RK Čelik, Nermin Gušić, trener, te novi igrači-pojačanja u RK Čelik.

Kao uvod današnjem pressu održana je mala svečanost na kojoj je predsjednik Pane Škrbić uručio prigodan poklon prvotimcu Adiju Pašaliću, kojem je sutra rođendan.

Predsjednik Pane Škrbić govorio je o ciljevima kluba u narednoj sezoni, a to je, kako reče, plasman u Premijer ligu BiH, obezbjediti u Gradskoj upravi bolji status za rukomet u Zenici. Predstavio je stručni štab u kojem su Seldin Rizvanović, šef stručnog štaba, Nermin Gušić, trener i Nedim Šehić, član SŠ.

Seldin Rizvanović je bio nešto oprezniji u pogledu plasmana Čelika u Premijer ligu i rekao je da je Čelik među tri tima (Sloboda, Krivaja i Čelik, nap.a.), koji će se boriti za prvo mjesto i plasman u viši rang.

Kaže da je još otvoren konkurs za pojačanja u klubu. Trener Gušić očekuje kolektivnu igru, borbu do zadnjeg atoma snage i onda rezultati ne bi trebali izostati.

Trener Gušić je izvršio prozivku, a na spisku je 20 igrača: GOLMANI Riad Polić, Haris Muhić, Jasmin Beganović, Muamer Kaljić, na posudbi kod Čelik junior, BEKOVSKA LINIJA Jasmin Omerović –Maca (ovaj dodatak jer su u ekipi dva igrača sa istim imenom i prezimenom, nap. P.Š.), Faris Mrako, Danijel Jurić, Muhamed Ajanović, Kenan Biogradlija, Adnan Sumbuljević, Mustafa Babić, PIVOTI Aldin Begagić, Adnan Begagić (cap), Mirsad Čelenka, Edin Bešić, KRILA Edvin Begović, Adi Pašalić, Eldar Mehić, Jasmin Omerović-Zeko, Ahmed Oruč.

Od pojačanja u klubu dva su nova igrača, Jasmin Omerović-Maca, bek i krilo iz RK Maglaja i Haris Muhić, golman iz RK Krivaja, a povratnici u Čelik su Riad Polić, golman iz RK Krivaja i Eldar Mehić, krilo iz RK Krivaja.

Predsjednik Škrbić nam je kazao da su u toku pripreme za 3.međunarodni turnir „Zaim Kobilica“ i da su učešće potvrdili predstavnik Makedonije Eurofarm, RK Vogošća, RK Iskra Bugojno i naravno RK Čelik, a čekaju se odgovori od još nekoliko klubova. Turnir je rasporedu 01.i 02.9.2018.godine. Ekipa crnogorskog Lovčena je otkazala dolazak, ali je dogovorena prijateljska utakmica u Zenici 08.9. između domaćeg Čelika i Lovčena.

 

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno