Rukomet

Press u RK Čelik – Ove subote veliki rukometni derbi RK Čelik – RK Sloboda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u RK Čelik – Ove subote veliki rukometni derbi RK Čelik – RK Sloboda – U press centru Arene „Husejin Smajlović“ Zenica održana je press konferencija Rukometnog kluba Čelik. Povod za press je utakmica 22.kola Prve lige FBiH, grupa Sjever, između RK Čelik i RK Sloboda iz Tuzle, te još neke novosti iz kluba.

Utakmica se igra u subotu 13.aprila 2019.godine u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici, centralni teren, sa početkom u 18 sati.

Prisutnim su se obratili Pane Škrbić, predsjednik kluba, Seldin Rizvanović, šef stručnog štaba u RK Čelik, te igrači RK Čelik, Riad Polić, golman i kapiten tima, Faris Mrako, zamjenik kapitena i Eldar Mehić. Kao uvodničar na pressu govorio je predsjednik Škrbić i istakao da vlada prava rukometna euforija u RK Čeliku i da ,,napadaju’’ osvajanje 9 bodova u tri naredne ključne utakmice protiv najjačih protivnika:

– Mi smo u RK Čeliku čvrsto odlučili i potpuno smo jedinstveni u tome, Upravni odbor, Stručni štab i posebno svi igrači, da kod tri naredna protivnika, koji su nas porazili prošle jeseni, damo 150 odsto od sebe  i da idemo na pobjede! Znači, prvi cilj je  pobjeda protiv RK Sloboda iz Tuzle, zatim odmah naredno kolo RK Krivaja u Zavidovićima i na kraju Škola rukometa Čelik junior. U tom smislu Upravni odbor Kluba je donio odluku koju je saopštio i igračima, da će igrači biti posebno nagrađeni od strane Uprave kluba vezanom premijom za te tri pobjede. Cilj je da osvojimo svih 9 bodova iz tri utakmice. Poznato je da mi kuburimo sa novcem, da smo ove godine od Komisije za raspodjelu sredstava od Grada dobili svega 17 hiljada KM za godinu dana, ali smo odlučili da od naših tradicionalnih sponzora obezbijedimo premije za igrače za te tri utakmice – kazao je na press konferenciji predsjednik Kluba Pane Škrbić.

Zbog važnosti, utakmicu sa Slobodom su u RK Čelik proglasili rukometnim derbijem godine.

-Želim naglasiti da je prvoplasirana ekipa na tabeli, RK Sloboda, naš veliki sportski prijatelj i rival.

Imaju sjajne igrače koji sada predvode RK Slobodu, a  igrali su za Čelik i sa kojima smo ostali u odličnim odnosima. Recimo, Davor Kadić, koji je 8 godina proveo igrajući kod nas, kako sam kaže, u Čeliku je doživio 8 najljepših igračkih godina, jedan je od vrhunskih igrača u BiH. Mi veoma poštujemo i cijenimo RK Slobodu, ali poručujemo i Davoru i RK Slobodi, da  ćemo učiniti maksimum da im sutra vratimo za poraz u Tuzli jesenas, kada mi nismo bili na svom nivou, odnosno nismo dobro odigralitu utakmicu – zaključio je Škrbić.

Trener Rizvanović ističe mladost svoje ekipe, dobru pripremu, puni roster, jer nema bolesnih i povrijeđenih igrača i da šest igrača nije putovalo na zadnju utakmicu u Sanski Most:

-Dobili smo utakmicu protiv Sane 7 rezultatom 44:20, a ja sam neke iskusnije igrače odmorio za ovu utakmicu. To su kapiten Riad Polić, doajen zeničkog rukometa Aldin Begagić, zatim, Jasmin Omerović, Muhamed Ajanović, Danijel Jurić i KenanMuslić. Sada su oni za ovu utakmicu na raspolaganju Stručnom štabu – rekao je prof. Seldin Rizvanović, trener Čelika.

Golman i kapiten tima, Riad Polić, kaže da imaju izvanredan tim, znaju sve o Slobodi, ništa ih ne može iznenaditi i da idu na pobjedu. Poziva navijače da ih podrže u ovom derbiju.

Zamjenik kapitena, mladi Faris Mrako, koji je odlično odigrao utakmicu  u Sanskom Mostu kaže da izuzetno cijene Davora Kadića  i njegovo društvo odličnih rukometaša:

– Naša prednost je mladost tima i brza igra. Ništa osim pobjede u Zenici protiv Slobode ne dolazi u obzir.

I psihološki oni su u težoj situaciji, jer ako nas pobjede, oni su sigurni premijerligaši. Mi nemamo to psihičko opterećenje i to je šansa više da ih pobijedimo -, zaključio je Faris Mrako.

Eldar Mehić, iako ima tek 22 godine, ima veliko premijerligaško iskustvo,  siguran je u pobjedu svog tima:

-Možda je Sloboda blagi favorit, ali nama se ne može desiti da ponovimo lošu igru od jesenas u Tuzli. Sada smo u punoj formi i ,,našpanovani’’ smo da  pregazimo RK Slobodu –, kazao je EldarMehić.

Na press konferenciji RK Čelik još je istaknuto da sa pobjedama dolazi i do povećanja broja posjetilaca u gradskoj Areni, te očekuju apsolutni rekord posjete navijača.

-Imamo najavu da će jedan broj ljubitelja rukometa  na ovu utakmicu doći iz Travnika, zatim iz Bugojna, Viteza, Sarajeva, Kaknja, Zavidovića. U cilju popularizacije rukometa, organizator je obezbijedio da svaka plaćena ulaznica bude i tombola za nagradu. Prva nagrada je putovanje na Zlatibor, dar turističke agencije Bosnaexpress iz Doboj juga, zatim večera za dvije osobe u eksluzivnom restoranu Dubrovnik -, zaključio je predsjednik Pane Škrbić.

Na pressu je, takođe, istaknuto da se u Klubu već četiri mjeseca organizuje besplatna Škola rukometa Čelik, koja izvanredno radi pod vođstvom mladog trenera Nedima Šehića. Škola ima 50-ak polaznika i nakon osnovne obuke djeca su već počela igrati utakmice.

Još jedna vijest je da je sačinjen bogat program velikog jubileja, 70 godina RK Čelika, što će biti tema posebne press konferencije.

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno