Košarka

Press u OKK „Čelik”- U nedjelju OKK Čelik – KK Konjic (17h)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u OKK „Čelik”- U nedjelju OKK Čelik – KK Konjic (17h) – 22.kolo A-1 lige KSBiH OKK Čelik – KK Konjic, nedjelja 15.april 2018.god.u 17 sati –centralni teren gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici.

U prostorijama OKK Čelik danas, 13.04.2018.godine, održana je konferencija za medije OKK Čelik.

Povod za press je utakmica 22.kola (zadnje kolo ligaškog dijela prvenstva) A-1 lige KSBiH, sezona 2017/2018, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Konjic, te najava polufinalnog turnira za prvaka BiH za juniore u kojem učestvuju u juniori OKK Čelik, kao najbolji u ZDK.

Prisutnim novinarima obratili su se Merima Beba, sekretar kluba OKK Čelik, Armel Mujaković, šef stručnog štaba Čelika, te Imran Porča, Anes Podojak i Kenan Fajković, mladi košarkaši Čelika.

Merima Beba, sekretar kluba, najavila je subotnji turnir juniora za prvaka BiH:

-Sutra 14.4.2018. u Sarajevu u Skenderiji D1 odigrat će se utakmice polufinalnog turnira za juniore. Naši juniori kao prvaci ZDK nosioci su grupe “A”. Pored juniora “Čelika” u grupi “A” su još i juniori KK “Koš” i KK “Konjic”. O ovome smo opširno pisali na sljedećem linku:

Ove subote Juniori OKK Čelik na polufinalnom turniru za prvaka BiH

Beba je najavila i nedjeljnu utakmicu u Areni:

-Podmlađena ekipa “Čelika” u nedjelju 15.aprila 2018. od 17 sati u Areni dočekuje ekipu Konjica, koja ima skor od 10/9, 29 bodova, i zauzimaju peto mjesto na tabeli. Naši momci su pobjedom u prošlom 21. kolu u Travniku, obezbjedili učešće u završnici prvenstva, Play offu, tako da, bez obzira na ishod u nedjelju protiv ekipe KK “Konjic”, naši momci startaju u Play off sa 3.pozicije.

Na pressu je istaknuto da su Zeničani odigrali odlično ovo prvenstvo, iako nisu odradili pripreme, te su se skupljali 10-tak dana prije početka prvenstva. Svakako da je to zasluga ljudi u klubu, ali najviše stručnog štaba i igrača, koji su pokazali da se uz minimalna sredstva i uz veliku ljubav prema sportu može napraviti respektabilan rezultat.

Trener Armel Mujaković sutra će predvoditi juniorsku ekipu na turniru u Sarajevu, a u nedjelju će sjediti na klupi seniorske ekipe protiv ekipe Konjica.

– Budući da većina juniora trenira sa seniorskom ekipom mi smo se pripremali da će biti Liga mladih kao i prošle sezone, tako da smo se pojačali s dva igrača iz zeničkog Tena, te jednog iz Teslića. Nismo imali vremena da se pripremimo za ovo, samo četiri dana imali smo na raspolaganju, ali nije realno da u jednom danu odigramo jednu za drugom utakmicu. Mi smo doveli ligu, da se čitava godina svede na jedan dan, možeš imati loš dan da izgubiš prvu utakmicu i nema ništa od plasmana u finale. Ipak nadam se da će ovi momci dati sve od sebe, te da pobijedimo prvu utakmicu protiv Koša, a Konjic je, mislim, lošiji od nas -, očekuje Mujaković.

U vezi subotnje utakmice, cijelog prvenstva i nastupajućeg Play offa Mujaković kaže:

-Da nam je neko prije početka sezone ponudio da ostanemo u ligi mi biti to objeručke prihvatili, a evo sada ćemo igrati play off i regularni dio ćemo završiti na trećoj poziciji bez obzira na ishod utakmice u nedjelju. Uz dosta truda, trenera, igrača i kluba napravili smo dobar rezultat. U završnici igramo protiv Radničkog, nadam se da ćemo napraviti iznenađenje i plasirati se u finale play off-a. Kada je u pitanju utakmica protiv Konjica, idemo na pobjedu, nema nam Bambura, pozvao bi navijače da podrže ovaj mladi tim, te da se pobjedom pripremimo za početak tog play offa -, zaključuje Mujaković.

Mladi košarkaši Čelika, Imran Porča, Anes Podojak i Kenan Fajković zahvalni su trenerima Mujakoviću i Varupi, koji su im dali šansu da igraju u seniorskoj ekipi.

Složni su u ocjeni da će im biti teško odigrati dvije utakmice zaredom na turniru u Sarajevu. Prošle godine Koš je bio drugi, a Čelik treći na završnici. Dat će sve od sebe da pobjede u prvoj utakmici ekipu Koša, a sa juniorima Konjica biće lakše. Nedostajat će im Harun Alić, koji je povrijeđen. U vezi nedjeljne utakmice u Areni smatraju da će pobjediti i tako se pobjedom oprostiti u ligaškom dijelu takmičenja. Pozivaju navijače da ih podrže u utakmici, a oni će se odužiti borbenošču, kao i uvijek do sada.

Da ponovimo, utakmica OKK Čelik – KK Konjic na rasporedu je u nedjelju 15.aprila 2018.godine u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici na centralnom terenu, sa početkom u 17 sati. Ulaz je 2 KM.

FINALE KUPA BiH KOŠARKE U KOLICIMA U ZENIČKOJ ARENI U SUBOTU

Na kraju pressa prisutnim se obratio i Mirsad Alagić, predstavnik Saveza košarke u kolicima i komesar lige:
On je najavio utakmicu Finala Kupa BiH. Naš Grad i Arena u subotu ugostiti će prvake RS-a KKI “Vrbas” Banja Luka i prvaka Federacije KIK “Zmaj” Gradačac.

Utakmica se igra 14.4.2018. sa početkom u 15 sati i ovom prilikom pozvao sve naše sugrađane da dođu u Arenu i podrže ovu košarkašku predstavu.

Tekst i foto
E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno