Košarka

Ove subote Juniori OKK Čelik na polufinalnom turniru za prvaka BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Juniori OKK Čelik, kao prvaci u Ligi mladih ZDK, ove subote će učestvovati na polufinalnom turniru za prvaka BiH. Zeničani, kao prvaci KS Zenica, nalaze se u grupi “A” kao nosioci grupe.

Grupa “A”
Čelik – Zenica
Koš – Sarajevo
Konjic – Konjic

Utakmice se igraju u subotu 14.4.2018. – Centar Skenderija D1

11,00h – Koš – Čelik
13,00h – Čelik – Konjic
15,00h – Koš – Konjic

Juniori OKK Čelik imaju u svojim redovima nekoliko igrača, koji igraju i za seniore, (Begić, Porča, Podojak, Alić) i očekuju dobar plasman na ovom završnom turniru.

Inače, Upravni odbor KS BiH usvojio je sistem takmičenja mlađih kategorija 2017/2018 kao i termine odigravanja utakmica polufinalnih i finalnih turnira za prvaka Bosne i Hercegovine, objavili su na OKK Čelik. U svim kategorijama odigravaju se turniri.

U muškim kategorijama sa 9 ekipa se formiraju tri grupe po 3 ekipe /polufinalni turniri/. Nosioci grupa su ekipe prvaci KSK Sarajevo, RKS Tuzla i KS Zenica. Ostale ekipe se uvrštavaju u grupe žrijebom s tim da drugoplasirane ekipe iz KSK Sarajevo, RKS Tuzla i KS Zenica, ne mogu biti uvrštene u grupu nosioca iz njihovog saveza.

Sistem odigravanja u grupama je po principu ”svako sa svakim”.

JUNIORI- JUNIORKE , PIONIRI – PIONIRKE
13. – 15.04.2018. /3 polufinalna turnira/

Pobjednici /3/ polufinalnih turnira ostvaruju pravo nastupa na finalnom turniru, koji se odigrava po istom sistemu ”svako sa svakim”.

JUNIORI- JUNIORKE , PIONIRI – PIONIRKE
20. – 22.04.2018. /finalni turnir/

E.Imamović, Foto OKK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno