Košarka

Press u OKK „Čelik”: Ove srijede u 19 sati u gradskoj Areni OKK Čelik – KK Kakanj, finale Kupa ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Finale Kupa KS ZDK u košarci OKK Čelik – KK Kakanj, srijeda, 08.1.2020.godine u 19 sati – centralni teren gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici.
U prostorijama OKK Čelik danas, 07.1.2020.godine, održana je konferencija za medije OKK Čelik.
Povod za press je utakmica finala Kupa KS ZDK, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Kakanj.
Prisutnim novinarima obratili su se Josip Pandža, novi šef stručnog štaba OKK Čelik, Nadžad Muratović, novi igrač OKK Čelik i Ranko Križanović, košarkaš OKK Čelik. U ulozi moderatora bio je ispred kluba Kenan Uzunović, koordinator omladinskih selekcija OKK Čelik.

Uzunović je najavio utakmicu finala Kupa Zeničko-dobojskog kantona u kojoj će se, u zeničkoj ljepotici Areni „Husejin Smajlović“, ove srijede sastati OKK Čelik i prvoligaš KK Kakanj.
Pozvao je navijače da podrže OKK Čelik u utakmici protiv favorizovanih gostiju iz Kaknja, u kojoj će na klupi Čelika debitovati novi trener Josip Pandža, koji je nekada trenirao Kakanj, kao i debi novih pojačanja OKK Čelik, krilo Nedžad Muratović, kao i povratnik u Zenicu, play Nebojša Maksimović.

Trener Pandža ističe da je pred njima ozbiljan protivnik i ozbiljna utakmica kao i pravi test za ovu ekipu Čelika i trenutnih mogučnosti protiv tima, koji je u višem rangu od Čelika.
-Mi smo krenuli sa novim trenažnim procesom sa dva treninga dnevno i novim elementima treniranja, sa kojim se neki igrači po prvi put susreću. Dobili smo dvojicu respektabilnih igrača za naš rang takmičenja, ali ćemo treningom nadoknaditi vrijeme za uklapanje u ekipu, te podići fizičku spremu na zadovoljavajući nivo. Fizičku spremu ćemo usput podizati i kod ostatka ekipe, ali sam zadovoljan trenutnim odgovorom mojih igrača. Respektujemo goste, ali tražim od svojih momaka da vjeruju u sebe, da imaju hrabrosti i samopouzdanja. Nadam se da će doći i dosta publike, koja može biti dodatni faktor u našu korist.
Pozivam navijače da nas podrže protiv stabilnog premijerligaša iz Kaknja -, kazao je, pored ostalog, Pandža.

Novi igrač Čelika, povremeni reprezentativac, Nedžad Muratović, kaže da je jedan period bio bez trenažnog procesa, ali se nada da će ubrzo biti u takmičarskoj formi.
-Očekuje nas teška utakmica protiv dobre ekipe Kaknja. Mislim da Kakanj trenutno zaslužuje i bolju poziciju na tabeli u Premijer ligi, jer stvarno igraju dobro. Na nama je da se borimo i da damo sve od sebe protiv gostiju, nećemo se predati pogotovo pred našom publikom. Čak vjerujem da možemo sutra izaći kao pobjednici, a pozvao bi i publiku da nas podrži u velikom broju. Došao sam u Čelik da pomognem koliko mogu, ovdje su zaista sjajni uslovi za treniranje, možda i najbolji u državi, nadam se da ću opravdati povjerenje -, rekao je, ukratko Muratović.

Prisutnim se obratio i jedan od najiskusnijih u ekipi Čelika, zajedno sa kapitenom Arminom Avdibegovićem, Ranko Križanović, ovosezonsko pojačanje OKK Čelik i jedan od najboljih igrača u završenoj polusezoni A1 lige KS BiH.
– Imali smo četiri dana odmora, a krenuli smo početkom sedmice u jaki trenažni proces, mnogi igrači nisu navikli na dva treninga u toku dana, ali nadam se da će to vrlo brzo prihvatiti. Atmosfera u klubu je dobra, samo bih zamolio sve za strpljenje, jer očekujem da za nekih mjesec dana budemo pravi. Novi igrači, Muratović i Maksimović, kada budu na svome nivou sigurno da će biti velika pojačanja za nas. Kakanj je dobra ekipa, pobijedili su Zrinjski u posljednjem kolu, ali nećemo se predati, tražit ćemo svoju šansu i ne bojimo se nikoga pred domaćom publikom, koje pozivam da nas podrži u ovom komšijskom derbiju -, izjavio je Križanović.
Pobjednik iz duela Čelika i Kaknja igrat će 15.januara 2020.godine u polufinalu Kupa Federacije BiH u gostima protiv sarajevske ekipe KK Spars.

Tekst i foto: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno