Košarka

FOTO: Nesretan poraz košarkaša Čelika – Kakanj pobjednik Kupa KS ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkaši Čelika, uokviru finala Kupa Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), bili su domaćini ekipi KK Kakanj. Utakmica je odigrana na centralnom terenu gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici pred oko 1.000 gledalaca. Pobjedu u ovoj finalnoj  utakmici zabilježili su košarkaši Kaknja, te su tako osvojili pehar pobjednika Kupa KS ZDK.

 Rezultat: OKK Čelik – KK Kakanj  68:69  (17:14), (20:18), (16:18), (15:19);

Sudije: Ernad Karović, Dženan Hasić i Azur Lušija, delegat Zoran Marković;

Sastav OKK Čelik i postignuti poeni:

B.Bajramović 2, Maksimović 12, Keso 6, Podojak 3, Križanović 6, Avdibegović (cap) 2, Muratović 26, Britvar 10, Varupa 1,  Hodžić, Đulan, Škaljo. (Trener Josip Pandža, pomoćni trener Bojan Stevanović).

Najefikasniji kod Čelika: Nedžad Muratović 26, Nebojša Maksimović 12 i Stefan Britvar 10 poena;

Najviše koševa za Kakanj postigli su Jovan Đorđević Marinković 26 i Haris Ćurevac 15 poena;

U gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ večeras smo gledali prvu ovogodišnju utakmicu košarkaša Čelika na kojoj je debitovao novi trener Zeničana Josip Pandža, kao i dva nova igrača Čelika, Nebojša Maksimović i Nedžad Muratović. Nakon dužeg vremena zenička publika je imala priliku gledati jednog premijerligaša u jednoj zvaničnoj utakmici protiv Čelika. U jednoj dramatičnoj završnici pobjedu su ostvarili košarkaši premijerligaša Kaknja.

Tok utakmice – kretanje reztultata:

Utakmicu sjajno otvara pojačanje Čelika, Nedžad Muratović, koji postiže tri trojke u prve tri minute i rezultat je 11:5. Do kraja dionice Čelik i dalje vodi i na kraju dionice je 17:14. U drugoj dionici domaći imaju dva puta prednost od 6-7 razlike (25:19), (34:27), a na kraju prvog poluvremena je 37:32 za Čelik.

U trećoj dionici domaći su nastavili sa dobrom igrom, polako, ali sigurno su povećavali svoje vodstvo koje je u 25.minuti iznosilo plus 13 poena razlike (48:35), što je i najveće vođstvo na utakmici. Međutim, u zadnjih pet minuta treće dionice domaći postižu samo pet poena, a gosti iz Kaknja 15, pa je rezultat na kraju tri četvrtine utakmice 53:50 za Čelik.

U zadnjoj dionici je bilo dosta neizvjesnosti. Domaći košarkaši cijelo vrijeme su imali prednost od nekoliko poena razlike, da bi Kakanj u 35. minuti izjednačio na 55:55. Na 4,20 minute do kraja gosti imaju prvo vođstvo na utakmici od 56:58. Domaći su se konsolidovali, izjednačili, preokrenuli rezultat i trojkom najboljeg igrača Čelika, večeras, ponovo otišli na plus pet poena (63:58) na dvije minute do kraja. Kakanjci se ne predaju i 25 sekundi do kraja rezultat je samo 66:65 za Čelik.

Kakanj je imao napad, Križanović je nesmotreno napravio faul pri pokušaju šuta za tri poena nad Arslanagićem, koji je stao na liniju za slobodna bacanja, pogodio je dva, treći je promašio, ali je upravo on uhvatio loptu i položio za 68:69. Čeliku je ostalo 12 sekundi za napad, lopta je došla do Nedžada Muratovića, ovaj je šutirao za dva poena, nije pogodio i Kakanjci su zabilježili pobjedu.

Ovom pobjedom u finalu, košarkaši Kaknja večeras su osvojili pehar namijenjen pobjedniku Kupa KS ZDK, te će 15.januara 2020.godine igrati u polufinalu Kupa Federacije BiH u gostima protiv sarajevske ekipe KK Spars. Na kraju utakmice finalistima su dodjeljene medalje, a Kaknju i pehar za pobjednika Kupa KS ZDK.

Tekst i foto galerija E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno