Nogomet

Press u NK Čelik pred susret u Vitezu – Sve osim Čelikove pobjede je neuspjeh

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u NK Čelik pred susret u Vitezu – Sve osim Čelikove pobjede je neuspjeh – Ponedjeljak: NK Vitez – NK Čelik u 16,30 sati. U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je vanredna konferencija za medije. Povod za press  je utakmica 4.kola Lige 6 za opstanak nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2017/2018, u kojoj zenički NK Čelik gostuje u Vitezu kod NK Vitez.

Prisutnim novinarima obratili su se Jasmin Đidić, pomoćni trener u NK Čelik i Ognjen Đelmić, nogometaš Čelika. Moderator na pressu bila je PR Čelika, Ajna Beganović.

Uokviru 4.kola Lige za opstanak nogometaši Čelika u ponedjeljak gostuju kod ekipe NK Vitez.

Trener Đidić se ukratko osvrnuo na utakmicu u Tuzli i istakao na nisu zadovoljni sa bodom iz Tuzle, jer su išli na pobjedu. Za naredno gostovanje Đidić nam je izjavio:

– Što se tiče utakmice sa Vitezom, ekipa vrijedno radi, trenira. Šišić se vraća u konkurenciju za ekipu, tako da ćemo imati više šansi za pobjedu. Vitez ima dosta mladih igrača (Vrhovac, Bojo, Stanić…), koji su uz iskusne igrače (Livaja, Brekalo…) u ekipi dosta jaki. Nama fale tri boda zbog poraza od Mladosti DK na našem terenu, tako da nam je pobjeda jedino čime bismo bili zadovoljni. Što se tiče zdravstvenog biltena, Tony Livančić je povrijeđen, a Mahir Mehić je pod upitnikom, jer je nedovoljno oporavljen od povrede -, kazao nam je, pored ostalog, Jasmin Đidić.

Zbog kršenja klupske discipline, nakon susreta u Tuzli, Uprava je suspendovala golmana Mateja Markovića.

Naredna tri kola biće, vjerovatno, presudna za opstanak Čelika u Premijer ligi BiH, a to je gostovanje u Vitezu, te domaće utakmice sa ekipom Mladosti u 5. i Borcem u 6.kolu.

Prisutnim se obratio i Ognjen Đelmić, nogometaš Čelika, koji je ponovio da će utakmica u Vitezu biti teška,  tvrda i neizvjesna:

-Spremamo se maksimalno za utakmicu protiv Viteza, koji ima kvalitetan tim. Mi nemamo drugog izbora nego ići na pobjedu i sve osim pobjede u ovom susretu bio bi neuspjeh -, zaključio je Đelmić.

Da ponovimo, utakmica NK Vitez – NK Čelik na rasporedu je u ponedjeljak 09.aprila 2018.godine u 16,30 sati na gradskom stadionu u Vitezu uz direktan prijenos na BHT 1.

Službena lica za utakmicu NK Vitez – NK Čelik:

NK VITEZ – NK ČELIK Vitez, 09.04. 2018. BHT1 16:30
Sudija Mulahasanović Adis Sarajevo
DELEGAT A-1 Đozić Enes Sarajevo
Itrić Mato – Brčko A-2 Milić Dženan Sarajevo
POSMATRAČ SUĐENJA 4 Peljto Irfan Sarajevo
Živković Blaž – Orašje 5    

 

Tekst i foto E. Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno