Nogomet

Press reprezentacije Italije – Optimizam Azura, žele završiti kvalifikacije bez poraza

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press reprezentacije Italije – Optimizam Azura, žele završiti kvalifikacije bez poraza – U proširenom press salonu stadiona Bilino polje u Zenici, nogometna reprezentacija Italije je održala službenu press konferenciju pred kvalifikacijsku utakmicu 9. kola za EURO 2020 u grupi J između reprezentacije BiH i Italije na stadionu Bilino polje u Zenici, petak 15.11.2019.godine u 20:45 sati.

Prisutnim novinarimam obratili su se selektor Roberto Mancini i kapiten Leonardo Bonucci.

 

Selektor Mancini ističe da je utakmica sa BiH dobar test za mlade reprezentativce Italije. Nema dilema oko sastava, ali nije želio ništa da otkrije na večerašnjem pressu.

-Nemam nekih nedoumica što se tiče sastava, ali znat će se više sutra. Na pitanje novinara, da li je lako pobijediti BiH u Zenici odgovara: Ne, BiH se valjda osjeća ugodno ovdje i mi ćemo dati sve od sebe da sutra odigramo jednu lijepu utakmicu i vidjet ćemo na kraju. Budući da ćemo mi dati sve od sebe, BiH će morati dati sve od sebe da nas pobijedi. Ovo je test za naše mlade igrače, koji će poboljšati svoju igru, kazao je Mancini i dodao:

– Veoma je važna ova utakmica za njih i za cijelu reprezentaciju, jer se igra protiv jedne dobre ekipe koja je fizički i tehnički jaka. Ovo je dobar test za mlađe igrače koji će sutra dobiti šansu, ističe Mancini.

Mancini je priznao da je na početku kvalifikacija vjerovao da bi ovaj meč protiv BiH mogao biti ključni za plasman na EP, ali se to nije desilo.

-Tako je. Smatrao sam da BiH ima bolju ekipu od Finske. Međutim, Finska je prošla, a BiH nije i ima još šansi kroz baraž da to uradi. Sutrašnja utakmica će biti jako lijepa i vidjet ćemo šta će se dalje desiti -, kazao je, na kraju, selektor Italije.

 

Kapiten Bonucci na početku ističe da iitalijanska reprezentacija sve utakmice tretira na isti način. Kaže da će igrati požrtvovano, da će nastaviti svoj put s trenerom koji ih je podržao i vratio im nadu i da žele nastaviti svoj dobar put i rezultat u kvalifikacijama.

-Mladi igrači, koji su sada u reprezentaciji, su promijenili sliku reprezentacije. Najbolja odbrana je napad, znamo kako igramo. Sigurni smo da će biti užarena atmosfera, ali kada igramo nogomet svi protivnici su isti. Za nas bi bilo bitno doći do kraja kvalifikacija bez poraza, a sutra ćemo učiniti sve da otežamo utakmicu bh. reprezentaciji -, kazao je, pored ostalog, kapiten Mancini, koji je pun hvale za Džeku i Pjanića.

 

Nakon konferencije za novinare na Bilinom polju, reprezentacija Italije je odradila i službeni trening, koji je bio otvoren samo 15 minuta za predstavnike medija.

 

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno