Nogomet

Press bh. reprezentacije – Pobjedom povratiti povjerenje naših navijača i vratiti samopouzdanje pred baraž

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press bh. reprezentacije – Pobjedom povratiti povjerenje naših navijača i vratiti samopouzdanje pred baraž – U proširenom press salonu stadiona Bilino polje u Zenici, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine održala je službenu press konferenciju pred kvalifikacijsku utakmicu 9. kola za EURO 2020 u grupi J između reprezentacija BiH i Italije na stadionu Bilino polje u Zenici, petak 15.11.2019.godine u 20:45 sati.

Prisutnim novinarimam obratili su se selektor Robert Prosinečki i kapiten Edin Džeko.

 

Prosinečki je na početku istakao kako se već odlučio za prvih 11 koji će istrčati na teren i na kraju pressa, „popustio“ pred novinarima, te saopštio da će utakmicu započeti ovaj naš sastav: Šehić, Kvržić, Kovačević, Bičakčić, Kolašinac, Pjanić, Bešić, Cimirot, Krunić, Višća i Džeko.
Za sutrašnju utakmicu naš selektor kaže:

– Italija je sigurno prva u grupi. Sve su pobijedili i vjerujem da imaju dosta samopouzdanja. Imaju puno dobih mladih igrača, napravili su smjenu igrača nakon što se nisu plasirali na prošlo SP u Rusiji.

Napravili su dobru reprezentaciju i sigurno da sutra neće biti nimalo lagana utakmica, iako su se plasirali, ali ganjaju taj rekord. Mi želimo pokazati da možemo igrati sa svakom reprezentacijom, pogotovo što u Zenici igramo dobro, a tome se nadamo i sutra -, a upitan kako vidi naš neupjeh u kvalifikacijam, odgovara da je bio problem u gostujućim utakmicama na kojima nismo odigrali na nivou.

-Sigurno da, kao što smo već pričali, da smo mi razočarani i u ovoj grupi smo morali i mogli biti drugi. Naši problemi su bili na strani gdje nismo bili tako dobri kao kod kuće. Tu je bila Finska i Armenija gdje smo izgubili. Bila je šansa u Grčkoj, ali smo loše odigrali. Najvažnije je sutra da odigramo najbolje što možemo i da odigramo kao u Italiji, gdje smo izgubili, ali smo bili jako dobri na terenu cijelu utakmicu– kazao je, između ostalog, selektor Robert Prosinečki.

 

Naš kapiten Edin Džeko će sutra na Bilinom polju biti glavna opasnost za svoje dugogodišnje poznanike iz italijanske Serije A. Ističe da zna da su razočarali naše navijače, ali da će u sutrašnjoj utakmici pokušati pobjediti i vratiti povjerenje navijačima pred utakmice baraža i steći samopuzdanje za naredne utakmice.

 

– Sigurno da imamo reprezentaciju koja je u ovoj grupi morala biti druga. Kao što sam ranije rekao, nismo uspjeli u tome, jer smo podbacili i nismo igrali na nivou. Sutra nas čeka utakmica protiv velike reprezentacije kako bi vratili samopouzdanje, odigrati dobru utakmicu i pokušati pobijediti. U baražu trebamo pokazati sve što nismo u kvalifikacijama. Iako sutrašnja utakmica nije bitna za kvalifikacije može podići naše samopouzdanje koje je palo u zadnjim utakmicama. U Torinu smo pokazali da možemo igrati s njima, zašto ne bi i sutra. Nadam se da ćemo prvo poluvrijeme iz Torina ponoviti kroz čitavih 90 minuta -, optimista je bio kapiten Džeko.

 

Naša reprezentacija, nakon konferencije za novinare na Bilinom polju, odradila  je posljednji trening u sklopu priprema za utakmicu protiv Italije i na istom je bio slobodan pristup novinarima prvih 15 minuta.

 

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno