Nogomet

Press konferencije reprezentacija BIH i Estonije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press konferencije reprezentacija BIH i Estonije  – U press salonu stadiona Bilino polje večeras su održane press konferencije nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Estonije. Na pressu bh. reprezentacije na novinarska pitanja odgovarali su selektor Mehmed Baždarević i reprezentativci Edin  Džeko, kapiten i Emir Spahić.

Istaknuto je da je nogometna A selekcija BiH spremna za početak kvalifikacija, koje počinju sutrašnjom utakmicom sa Estonijom za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018.godine.

Prošle kvalifikacije za odlazak na Evropsko prvenstvo nismo otvorili na najbolji način i svi u našem taboru su svjesni toga i odlučni su da pobjedom otvorimo kvalifikacije.

Selektor Mehmed Baždarević kazao kako je naša selekcija sastavljena od skoro istih igrača kao i u ranijem ciklusu kojem su priključeni mlađi igrači.

– Mislim da će oni koji su igrali prethodne kvalifikacije biti nosioci i u ovom ciklusu, ali i ovi nešto mlađi kroz prijateljske utakmice su pokazali da na njih možemo računati. Što se ove utakmice tiče danas je teško dobiti bilo kojeg protivnika, ali mi znamo protiv koga igramo, imamo plan, radili smo da napravimo puno problema protivniku. Bićemo ambiciozni i nadam se da ćemo doći do povoljnog rezultata. Mi moramo biti favoriti u ovoj utakmici jer igramo pred svojim navijačima – kazao je Baždarević.

Kapiten naše selekcije Edin Džeko kazao je da je teško ponoviti rezultat kada smo Estoniju pobjedili sa 7:0.

– Ne razmišljamo na takav način. Za nas je najbitnije da otvorimo kvalifikacije na najbolji način, a to je jedino pobjedom i sa tri boda – kazao je Džeko.

Pouzdani stoper Emir Spahić kazao je da je jako bitno kvalifikacije početi pobjedom, posebno kada igramo kući.
– Uz svo dužno poštovanje prema Estoniji treba napraviti sve kako bi sa pobjedom, ako bude moguće što lakšom počeli kvalifikacije.

Očekujem tešku utakmicu, sami početak je kvalifikacije i svi traže svoju šansu – rekao je Spahić.
Utakmica BiH – Estonija igra se u utorak 06.septembra 2016.god. na stadionu Bilino polje u Zenici sa početkom u 20,45 sati.

Na pressu reprezentacije Estonije na pitanja novinara odgovarali su selektor Estonije Magnus Pehrsson, kapiten Ragnar Klavan i reprezentativac Artur Pikk.

Selektor Estonije Magnus Pehrsson je istakao kako je zadovoljan zdravstvenim stanjem svojih igrača i odrađenim pripremama, te da su spremni za sutrašnju utakmicu protiv BiH. U sutrašnjoj utakmici pokušat će postaviti balans između ofanzivne i defanzivne igre.
-Igru ćemo prilagoditi protivniku. Igrat ćemo agresivnu odbranu kako bismo organizovali priliku za kontranapad, kazao je, pored ostalog,  selektor Pehrsson.

Novinari su podsjetili selektora Estonije da je BiH  u prošlim kvalifikacijama nanijela visoki poraz Estoniji od 7:0. Zbog proživljene traume, Estonija je promijenila čitav igrački kadar.
– Ne volim sjećanja na tu utakmicu. Mi smo napravili mnogo promjena, postavili smo sve nove igrače, jer ako ljudski mozak iskusi tu traumu, takvu će misao nositi u budućnosti. Mi želimo pozitivno gledati na budućnost”, poručio je, na kraju, Pehrsson.

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno