Košarka

Press KK Jumper: Protiv Banovića tražimo prvu pobjedu u Prvenstvu BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstojećeg vikenda na programu su utakmice 2.kola u bh. košarkaškoj ligi za žene, Liga 12, sezona 2023/2024, u kojoj nastupaju i dvije zeničke ekipe, KK Jumper i KŽK Čelik BH Telecom.

KK Jumper je ponovo domaćin i u drugom kolu Prvenstva.

Tim povodom danas je u press centru gradske Arene „Husejin Smajlović“ održana press konferencija KK Jumper, a prisutnim su se obratili Almir Omerčević, predsjednik kluba, Vedran Kulalić, pomoćni trener i Jelena Kapisoda, košarkašica, pojačanje u ovoj sezoni iz Play Off-a.

Moderator je bio Nedžad Glibo, koji je u uvodu predstavio domaćine pressa, najavio subotnju utakmici u zeničkoj ljepotici, Areni „Husejin Smajlović“ od 16 sati.

U drugom kolu košarkašice KK Jumper su domaćini ekipi ŽKK RMU Banovići. Utakmica se igra ove subote, 14.10.2023. godine u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ od 16 sati.

Sudije ovog meča biće: Glavni sudija Hasan Bajgorić, sudija 1 Ivan Jurić, sudija 2 Dženan Hasić. Delegat meča biće Miodrag Vujović.

Kao što smo ranije saopštili, u narednoj sezoni košarkašice Jumpera su jače za četiri igračice: Elma Feukić i Kanita Smajić su stigle iz tuzlanskog Jedinstva, zatim Crnogorka Jelena Kapisoda, koja je prošlu sezonu igrala u Play off-u. Posljednje pojačanje je na centarskoj poziciji Aleksandra Begenišić koja stiže iz Trebinja.

Almir Omerčević, predsjednik KK Jumper, na pressu se osvrnuo na utakmicu prošlog kola protiv ekipe Lavovi i smatra da je poraz previsok, jer se Jumper dobro nosio, veći dio utakmice, sa iskusnijom ekipom iz Brčkog. Zahvalio je publici na ogromnoj podršci i poziva ih da i u subotu dođu podržati ovaj mladi kolektiv protiv još jedne favorizovane ekipe, RMU Banovići. Požalio se na veoma težak raspored u prva četiri kola prvenstva (Lavovi, Banovići, Orlovi, Igman).

Vedran Kulalić, pomoćni trener, takođe se osvrnuo na prošlu utakmicu istakavši da su odlično odigrali prvu i treću četvrtinu, da su u posljednju četvrtinu ušli sa šest poena zaostaka i onda su platili danak neiskustvu i doživjeli previsok poraz u odnosu na događanja na terenu. Protiv favorizovanih Banovića, uz podršku publike, ispravljenih nedostataka, nada se prvoj pobjedi u tekućem prvenstvu.

Jelana Kapisoda, ovosezonsko pojačanje Jumpera, smatra nerealnim rezultat protiv Lavova prema razvoju događaja na utakmici, vjeruje u ovaj tim, poziva publiku da im bude šesti igra i nada se pobjedi.

Iz KK Jumper poručuju:

– Spremite se za drugo kolo ženske košarkaške akcije s uzbudljivim dodatkom zabave!

Pridružite nam se u večeri brze košarke i neprestane zabave dok naše talentirane košarkašice osvajaju teren

Ne propustite uzbuđenje, označite svoje kalendare i dođite navijati za svoju omiljenu ekipu sa stilom!

Označi prijatelja s kojim dolaziš i preuzmi besplatne karte! Baš je super biti Jumper! Vidimo se!

Parovi 2. kola Prvenstva BiH:

Subota, 14.10.: Play Off – Jedinstvo (14h), Jumper – RMU Banovići (16), Mladi Krajišnik – Leotar 03 (18), Zrinjski 2010 – Igman I.Ilidža (19,30), Kozara – Orlovi (19,30), nedjelja, 15.10. Lavovi – Čelik BH Telecom (19h).

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno