Košarka

Košarkašice Čelika BH Telecom u nedjelju gostuju u Brčkom kod KK Lavovi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstojećeg vikenda na programu su utakmice 2.kola u bh. košarkaškoj ligi za žene, Liga 12, sezona 2023/2024, u kojoj nastupaju i dvije zeničke ekipe, KŽK Čelik BH Telecom i KK Jumper.

Košarkašice KŽK Čelik BH Telecom u ovom kolu ponovo gostuju. Nakon gostovanja u 1. kolu u Tuzli kod ŽKK Jedinstvo i vrijedne pobjede od 63:75, ovoga puta gostuju kod KK Lavovi u Brčkom. Brčanke su u prvom kolu gostovale kod zeničkog KK Jumpera i ostvarile pobjedu od 62:82.

Utakmica u Brčkom, KK Lavovi – KŽK Čelik BH Telecom na rasporedu je u nedjelju u SD Tehničke škole sa početkom u 19 sati.

U prošloj utakmici u Tuzli, u ekipu Čelika na parket su se zvanično vratile Arduana Delic i Sara Heljić, poslije teških povreda i operacija križnih ligamenata. Sara je povratnica u Čelik nakon šest godina.

Kao što smo objavili ranije u timu je i povratnica iz Španije, Ajla Selimović, te pojačanje iz ŽKK Orlovi, Sanja Radulović.

Inače, košarkaški ženski klub (KŽK) Čelik BH Telecom, koji je prošlu sezonu završio s omjerom 10-10, zauzeo peto mjesto, pa nije igrao play-of za prvaka Bosne i Hercegovine, u novu sezonu ulazi s ambicijama da bude među četiri prvoplasirana tima u ligaškom dijelu takmičenja, te da se bori i za naslov prvaka BiH, najavila je na posljednjoj press-konferenciji kluba trenerica zeničkog tima, Aida Kalušić.

Evo svih parova 2.kola

Subota, 14.10.

Play Off – Jedinstvo (14h),

Jumper – RMU Banovići (16),

Mladi Krajišnik – Leotar 03 (18),

Zrinjski 2010 – Igman I.Ilidža (19,30),

Kozara – Orlovi (19,30), nedjelja,

Nedjelja, 15.10.

Lavovi – Čelik BH Telecom (19h)

E.Imamović

Foto KŽK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno